Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Η μάσκα των προβάτων.




Ένα 150άρι φεύγει τη Δευτέρα 4 Μαΐου, αυτό της άσκοπης μετακίνησης, ένα άλλο παίρνει τη θέση του, εκείνο της μη χρήσης μάσκας, όπου είναι υποχρεωτική...
Τα SMS και οι βεβαιώσεις μετακίνησης καταργούνται, όπως και το πρόστιμο, παραμένει όμως για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμη η απαγόρευση μετακίνησης εκτός περιφερειακής ενότητας, όπως και το πρόστιμο των 300 ευρώ και η αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος για 60 ημέρες.
Το πρόστιμο των 150 ευρώ για τη μη χρήση μάσκας θα βεβαιώνεται, σύμφωνα με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου αυτή είναι υποχρεωτική.
Ποιους αφορά
Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, υποχρεωτική η χρήση της, από εργαζόμενους και πολίτες, είναι σε νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, ταξί, κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Επίσης, από εργαζομένους σε καταστήματα σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων. Αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας, υφασμάτινης ή άλλης, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν θα βεβαιώνεται πρόστιμο και σε αυτές τις περιπτώσεις στην εκδοχή ακραίων περιπτώσεων, είναι σε όλους τους κλειστούς χώρους από εργαζομένους και πελάτες.
Παρά την άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων, τα υπόλοιπα πρόστιμα φαίνεται ότι παραμένουν. Συνεχίζεται η βεβαίωση προστίμων των 5.000 ευρώ και συλλήψεις για καταστήματα που δεν ανοίγουν ακόμη.
 Η 4η Μαΐου θα είναι μια μέρα – ορόσημο για την χώρα, με τους πολίτες να μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι… χωρίς SMS, ωστόσο οι οδηγίες της Πολιτείας είναι σαφείς.
Μια από αυτές, μάλιστα, που αφορά στον χρονικό περιορισμό της κυκλοφορίας, αναφέρει συγκεκριμένα: “Αυστηρή σύσταση για περιορισμένη κυκλοφορία σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους από τις 12 πμ έως τις 6 πμ“.

Δηλαδή αποφυλάκιση με αναστολή και περιοριστικούς όρους.


 


Ο  Μητσοτάκης χρειάστηκε 15 λεπτά διάγγελμα για να πει με φλυαρία πως μέχρι στιγμής η Ελλάδα πήγε καλά γιατί ο ίδιος εμπιστεύθηκε τους πολίτες, αλλά με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων θα ευθύνονται οι ίδιοι για ό,τι συμβεί.

Επιμένει με δυο λόγια να αγνοεί την πρώτιστη ευθύνη της Πολιτείας, δείχνοντας με το δάχτυλο τους πολίτες για την «ατομική ευθύνη.

Οι πολίτες τώρα καλούνται να αστυνομεύουν διαρκώς τον εαυτό τους και τους γύρω τους, γίνονται ταυτόχρονα το αντικείμενο και το υποκείμενο του ελέγχου. Ενός ελέγχου που πρέπει να είναι διαρκής και αυστηρότητος γιατί η απειλή παραμένει, ενώ οτιδήποτε πάει στραβά θα είναι δική τους ευθύνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...