Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Στα πρόβατα αρέσει ο σανός έστω και με φυτοφάρμακα.


Την ώρα που εντείνεται η ανησυχία στη χώρα μας για τον κορωνοϊό με τα κρούσματα στο γηροκομείο στη Νέα Μάκρη και στον καταυλισμό ρομά στο Δροσερό Ξάνθης, ο Σ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 31 κρούσματα, με τα συνολικά να ανέρχονται σε 2.145. Επιπρόσθετα, ο λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ακόμα έναν θάνατο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την πανδημία να ανέρχεται σε 99.
Ο Τσιόδρας είναι επί παντός καιρού και ειδικότητας. Είναι λοιμωξιολόγος, ψυχίατρος, ειδικός στην ενδοοικογενειακή βία, σύμβουλος ζευγαριών, πολύτεκνος πατερούλης , δεξιός ,ενίοτε Αριστερός ψάλτης.

Επιστημονική ομάδα από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Wayne στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από μελέτη για την επίδραση της υδροξυχλωροκίνης (δηλαδή για την χλωροκίνη που ήρθε σε ποσότητα πέντε τόνων από την Ινδία) σε ασθενείς με νόσο COVID-19 και προέκυψε ότι χειροτέρεψε η κατάστασή τους!

Ο απάτσι Τσιόδρας όμως είχε αναφερθεί στα τέλη Μαρτίου στις κλινικές δοκιμές της χλωροκίνης:

«Είναι ένα ευρέως και διαδεδομένο φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται για τη μαλάρια εδώ και δεκαετίες και δίνεται και προληπτικά για την εμφάνιση της μαλάριας (ελονοσίας δηλαδή), είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται όντως και σε κατηγορίες ασθενών που έχουν ρευματολογικά νοσήματα. Θεωρώ ότι υπάρχει επαρκής ποσότητα του φαρμάκου και μπορεί και διατίθεται αυτή τη στιγμή και στην ελληνική αγορά.
Γνωρίζω γιατί είμαι σε επικοινωνία με όλους τους γιατρούς σε όλα τα νοσοκομεία που περιθάλπουν ασθενείς με τον νέο κορονοϊό και όλοι παίρνουν χλωροκίνη».

Όμως όπως φαίνεται τελικά η χλωροκίνη δεν είναι «σούπερ μαντολίνη» παραφράζοντας ατάκα από γνωστή ταινία του αείμνηστου Κώστα Βουτσά.

Σημειώνεται ότι η φαρμακοβιομηχανία Uni-Pharma SA έχει ανακοινώσει ότι ξεκίνησε την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, η διάθεση του φαρμάκου Unikinon (χλωροκίνη) σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (SARS COIVID-19), μετά την βιαστική και μη επιστημονικα αποδεδιγμένη έγκριση από τον ΕΟΦ.





4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβασε υβρεις του γκαντεμοσαυρου προς τον Θεανθρωπο

Κλείνω με τις εξής σκέψεις, στην προηγούμενη επικοινωνία μας, είχα τονίσει ότι στη μάχη κατά του Cοvid-19, ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας.

Σήμερα σας λέω ότι αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα! Μία πραγματικά Μεγάλη Εβδομάδα. Στην οποία αποτυπώνονται, εφέτος, τα Πάθη και οι θυσίες μας για να ξεπεραστεί ο Γολγοθάς της πανδημίας και να φτάσουμε στην Ανάσταση.

Αυτό το Πάσχα θα το θυμόμαστε ως το Πάσχα της Αγάπης. Αλλά και της Ευθύνης. Θα το περάσουμε χωριστά από δικά μας πρόσωπα. Και μακριά, ίσως, από τους τόπους μας. Και, δίχως προσκύνημα στις εκκλησίες. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο.
Δεν κινδυνεύει η πίστη μας, αλλά η υγεία των πιστών.

Έτσι, όμως, θα δικαιώσουμε και το αληθινό μήνυμα της μεγάλης γιορτής, που είναι η νίκη της ζωής απέναντι στον θάνατο.

Με τον τρόπο της αυτή η Μεγάλη Εβδομάδα αποκτά μια ξεχωριστή πνευματικότητα. Μας φέρνει αντιμέτωπους με τους φόβους μας, αλλά και τις προσδοκίες μας.

Μας ωθεί να μείνουμε ταπεινοί και να αναλογιστούμε τι είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή μας. Ας μείνουμε, λοιπόν, στο σπίτι.

Ανώνυμος είπε...

Διάγγελμα Ε. Μακρόν: «Η καραντίνα συνεχίζεται έως και τις 11........... Μαΐου»

Ανώνυμος είπε...

Νεοεποχιτες..........................

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε ότι είναι απειροελάχιστες οι παραβάσεις στις εθνικές οδούς, καθώς υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στα διόδια, αλλά
προειδοποίησε όσους επιθυμούν να μετακινηθούν εντός της Αττικής
την Κυριακή του Πάσχα
να μην το διανοηθούν
και ότι θα υπάρχουν αστυνομικά μέτρα και τη συγκεκριμένη ημέρα.
«Το όλοι μαζί για να ξεπεράσoυμε τον κίνδυνο
και να πάμε σε μια νέα εποχή
πιστεύω ότι θα το δούμε το Πάσχα» συμπλήρωσε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσιοδρας παιζει καλα το παιχνιδακι των εταιρειων. Το πνευμα της ΝΟΒΑΡΤΙΣ ζει !!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...