Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Το σπρώχνουν ωραία για να γεμίσουμε με ξένους φορείς.



Σε αφιέρωμά της, η Γερμανική εφημερίδα μιλά για περιορισμένο αριθμό χωρών που θεωρούνται ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο από τον κορονοϊό κάνοντας αναφορά εκτός της Ελλάδος στην Κροατία, την Αυστρία και την Ελβετία.
Στο ερώτημα «που μπορεί να πάει κανείς αυτή τη χρονιά για διακοπές;» η Γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι παντού τόσο άσχημα. Κάνοντας αναφορά στην Ελλάδα τονίζει ότι ορισμένες χώρες, οι οποίες διεκδικούν Γερμανούς τουρίστες, είναι σχεδόν ακίνδυνες από τον κορονοϊό.
Η ανταποκρίτρια της Bild Λιάνα Σπυροπούλου υπογραμμίζει στο άρθρο ότι «περισσότεροι από το ένα τρίτο των τουριστών ταξιδεύουν από την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη προς την Ελλάδα με αυτοκίνητο όπως και από χώρες σαν τη Γερμανία, οι οποίες τα πήγαν πολύ καλά με την πανδημία. Επομένως, θα είναι οι πρώτοι που θα έρθουν».
Στη Γερμανική εφημερίδα φιλοξενούνται και δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη ο οποίος επισημαίνει: «η Ελλάδα σκοπεύει να συνεχίσει την επιτυχημένη της τακτική στην αντιμετώπιση του κορονοϊού για να μπορέσει να έχουμε την εμπιστοσύνη όχι μόνο των πολιτών της αλλά να έχουμε και την εμπιστοσύνη των τουριστών. Εάν όλα πάνε καλά τότε στις αρχές Μάιο θα ξεκινήσουμε την άρση των περιοριστικών μέτρων. Αυτό θα γίνει σταδιακά. Τα μεγάλα ξενοδοχεία των πόλεων θα ανοίξουν τελευταία. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι τον Ιούνιο. Αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ευρωπαϊκό ή διμερές επίπεδο για τους κανόνες τους οποίους θα πρέπει να τηρούν για την ασφάλεια όλων οι τουρίστες».
Η αρχιχουντάρα ο Λούλης πάντως προετοίμασε το κλίμα για το τι μέλεσθε για τους εργαζόμενους στις  «δομές» των ξενοδόχων  με την  δήλωση που έκανε στην κρατική τηλεόραση: "Πρέπει να καταλάβουν όλοι και οι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο ότι το κράτος δεν είναι μια ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει όλους τους κινδύνους και δεν έχουν να ρισκάρουν τίποτα και θα αποζημιωθούν οι πάντες. Οι επιχειρηματίες έχουν και κάποια ρίσκα. Η χρονιά αυτή είναι μια χρονιά σαν να έχει γίνει πόλεμος. Θα είναι κάτι καλύτερο από ότι ήταν η δεκαετία του 1940" .

Ο χουντικός κύριος Κωνσταντίνος Λούλης, Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, που, χρησιμοποιώντας το δημόσιο αξίωμά του, ζητάει από τους εργαζόμενους να το βουλώσουν και να υποταχτούν στην πείνα και το κνούτο, 
 Δηλαδή μολυσμένη ξενοδοχειακή γαλέρα, και τα κεφάλια μέσα. Η δικαιολογία θα είναι οι μειωμένες κλίνες και το ρίσκο του κρούσματος.

Εμείς θα θέλαμε να μην έρθει κανείς από βρόμικες χώρες”,και εάν έρθει να υπογράφει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει καμία απαίτηση αποζημίωσης ούτε από το κράτος ούτε από επαγγελματίες ξενοδόχους κ.λ.π σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού ,αφού υπάρχει κίνδυνος στο πρώτο κρούσμα να μας γυρεύουν την μάνα τους και τον πατέρα τους ως αποζημίωση. Δεν φτάνει δηλαδή που ίσως φέρουν τον θάνατο ,δεν φτάνει που μπορεί να γίνουν αιτία να μπουν ολόκληρες περιοχές σε καραντίνα, να ζητούν και κερατιάτικα;

Μία άλλη λύση θα ήταν αντί να δώσει εκατομμύρια στους ξενοδόχους ως ενίσχυση, να τους τα δώσει μέσω κουπονιών εσωτερικού τουρισμού, για να ξεδώσουν και οι Έλληνες από την κλεισούρα στα σπίτια τους..



Θέλεις να καταστρέψεις ένα ξενοδόχο και να του πάρεις το ξενοδοχείο τσάμπα  ειδικά το μεγάλο, στείλε του ένα κρούσμα. Θα τους ταΐζει όλους για δεκατέσσερις μέρες, ίσως χρειασθεί να το εκκενώσει για απολύμανση, θα τους στείλει στις χώρες τους με δικά του έξοδα ,και μετά θα φάει εκατοντάδες αγωγές  για αποζημίωση από τους υπόλοιπους  τουρίστες.



Θα έχει όμως χιλιάδες  από τον αναμενόμενο ...τουρισμό.



Υπολογίζουν ότι θα έχουμε δέκα εκατομμύρια τουρίστες. Δηλαδή ένα εκατομμύριο φορείς. Περαστικά μας και καλό....χειμώνα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...