Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Εάν κάνουν το παραμικρό, να βάλουν τα… Μ.Α.Τ …να τους πλακώσουν στο ξύλο.



Άμεση ήταν η αντίδραση των συνδικαλιστικών mpatso-φορέων στο άκουσμα ότι πέρασε η επίμαχη διάταξη για τους ένστολους  με ψήφους 50 «ναι» και 47 «όχι» από το Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής .

Aμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος βγήκε στα κάγκελα  και ανέφερε ότι «αύριο κιόλας οι ομοσπονδίες θα γνωστοποιήσουν σε όλη την Ελλάδα τα ονοματεπώνυμα των βουλευτών που με την ψήφο τους, πέρασε το άρθρο 221 του πολυνομοσχεδίου, γιατί με αυτό μπήκε ταφόπλακα στο ασφαλιστικό μας σύστημα».

Όταν όμως κάνουν τους καλούς φοροεισπρακτορες των Γερμανών μαζεύοντας τον κοσμάκη από τους δρόμους για το παραμικρό χρέος δεν …εξανίστανται . Όταν τους αγγίζουν στην τσέπη τους είναι έτοιμοι για… επανάσταση.

 Tο κείμενο της νέας νομοτεχνικής βελτίωσης που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο, λίγο πριν από την έναρξη ονομαστικής ψηφοφορίας, δεν ικανοποίησε τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού φορέα των ένστολων που βρίσκονται από νωρίς στη Βουλή.

Ο ένστολοι ενίστανται διότι με τη νομοτεχνική βελτίωση προσετέθη διάταξη που προβλέπει ότι για τα ταμεία και τους τομείς επικουρικής ασφάλισης τους που θα μετατραπούν σε ΝΠΙΔ, το ποσοστό της εργοδοτικής εισφοράς παραμένει σταθερό ή μειώνεται, χωρίς οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση ή παροχή εγγυήσεων από τη γενική κυβέρνηση ή άλλες μη ανταποδοτικές πηγές, πέραν των δικών τους πόρων. Οι ένστολοι εκτιμούν ότι με τη συγκεκριμένη πρόβλεψη το επικουρικό τους ταμείο θα οδηγηθεί στο ΕΤΕΑ επειδή δεν θα χρηματοδοτηθεί.

Ανέφεραν ακόμη ότι από αύριο θα εξετάσουν τη «μορφή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...