Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Στον αέρα τα σχέδια Μελισσανίδη: δεν μπορεί να χτίσει γήπεδο-εμπορική επιχείρηση!



Δουλεύει κανονικά του Αεκτζηδες.

Μπορεί το διαφημιστικό τμήμα των επιχειρήσεων Μελισσανίδη, με τα έντυπα και διαδικτυακά όργανα που ελέγχει να έστησε «τρελό χορό» μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας Αττικής», καλώντας τους οπαδούς της ΑΕΚ να προσέλθουν στο ταμείο για ν’ αγοράσουν διαρκείας, διότι «άνοιξε ο δρόμος για την ανέγερση της Αγιασοφιάς» (η φετινή ζήτηση κινούνταν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα), όμως η αλήθεια δεν έχει καμιά σχέση με την προπαγάνδα.

Μετά την ψήφιση του νόμου «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση - Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών - Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας» (πρόκειται για το γνωστό αντιδασικό νόμο που ψηφίστηκε και στο σύνολό του την Τρίτη 5 Αυγούστου), γήπεδο-εμπορική επιχείρηση δεν μπορεί να χτιστεί. Ο Τίγρης (του γλυκού νερού) δεν μπορεί να κατασπαράξει το Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Τα άρθρα 42, 43, 18 και19, καθώς και το Παράρτημα VII του νόμου για το «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής και άλλες διατάξεις», που ήδη έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ με τον αριθμό 4277/2014, είναι πλέον άχρηστα στολίδια, αφού προσκρούουν στις διατάξεις του μεταγενέστερου νόμου, οι οποίες στην ουσία τα καταργούν.

Ας μην σπεύσουν τα παπαγαλάκια (και τα θύματά τους) να μιλήσουν για… καλαμπούρι των «οικοταλιμπάν», γιατί –όπως θα δούμε στη συνέχεια- είναι η γυμνή αλήθεια. Καλό θα ήταν, λοιπόν, τα θύματα ν’ ανοίξουν τα μάτια τους και να καταλάβουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Οι υπέρ Μελισσανίδη διατάξεις του νόμου για το Ρυθμιστικό έχουν ήδη καταστεί άχρηστες, ελάχιστες μέρες μετά την ψήφισή τους! Αν μας ρωτήσετε για ποιο λόγο η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έκανε στροφή 180 μοιρών και πλέον απαγορεύει ρητά την παραχώρηση έστω και ενός μέτρου από το Αλσος της Ν. Φιλαδέλφειας για την κατασκευή γηπέδου και γενικά αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ παράλληλα δεν επιτρέπει και τη μετατροπή των Αλσών και Πάρκων σε Μητροπολιτικά Πάρκα, θα σας απαντήσουμε ότι δεν τον γνωρίζουμε, ούτε θα καθίσουμε σ’ αυτή τη φάση να τον ψάξουμε. Σημασία δεν έχουν τα κίνητρα, αλλά το αποτέλεσμα. Ας δούμε, λοιπόν, τι έχει συμβεί, πώς διαμορφώθηκαν τα πράγματα. Στις 17 Ιούλη κατατέθηκε στη Βουλή το αντιδασικό νομοσχέδιο, οπότε από τότε γνωρίζαμε, ότι με το άρθρο 36, το οποίο τροποποιεί τα άρθρα 45 έως 61 του βασικού δασικού νόμου 998/1979 (πρόκειται για τα άρθρα που καθορίζουν τις επιτρεπτές επεμβάσεις σε δάση και δασικές εκτάσεις, πάντα στο όνομα του «δημοσίου συμφέροντος») απαγορεύονταν ρητά τόσο η παραχώρηση έστω και ενός μέτρου άλσους για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και ειδικά ποδοσφαιρικών γηπέδων όσο και η μετατροπή των αλσών σε Μητροπολιτικά Πάρκα.

Το γεγονός αυτό είχε επισημανθεί αμέσως δημόσια (δειτε  εδώ). Μάλιστα, ότι φαίνεται καθαρά σχιζοφρενικό, να ψηφίζονται δύο διαδοχικοί νόμοι και ο δεύτερος να ακυρώνει διατάξεις του προηγούμενου, γι’ αυτό και «μάλλον δε θα παραμείνει μέχρι το τέλος έτσι». Περιμέναμε κάποια τροπολογία στο δασικό νομοσχέδιο, που θα κατοχύρωνε τις υπέρ Μελισσανίδη σκανδαλώδεις διατάξεις. Όσο διαρκούσε η συζήτηση των δύο αυτών νόμων δεν ξαναγράψαμε τίποτα γι’ αυτό το θέμα, γιατί δε θέλαμε να είμαστε εμείς που θα «πονηρέψουμε» τους συντάκτες των νομοσχεδίων. Τελικά, δεν άλλαξε τίποτα και το δασικό ψηφίστηκε αναλλοίωτο ως προς τις συγκεκριμένες διατάξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...