Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Για το φθόριο κουφαλίτσες… μούγκα.



Εκεί και αν είναι ο… θάνατος. Πάρτε λευκά δόντια στον τάφο σας. Όσοι ενδιαφέρεστε ας το ψάξετε. Βαρεθήκαμε να προσπαθούμε να σας ξεστραβώσουμε.
Μια χημική ουσία που έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια καταναλωτών κάθε μέρα, προέκυψε σε οδοντόκρεμα.
Η εταιρεία πίσω από την Colgate Total επιμένει ότι το η ουσία τρικλοζάνη, η οποία χρησιμοποιείται κατά της ασθένειας των ούλων, είναι ασφαλής να χρησιμοποιηθεί, επειδή η οδοντόκρεμα εγκρίθηκε το 1997 από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.
Αλλά τα τοξικολογικά έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν από την FDA για να εγκρίνει την οδοντόκρεμα κυκλοφόρησαν μόλις στις αρχές του τρέχοντος έτους μετά από τη μήνυση που έκανε πέρυσι το Freedom of Information Act.
Η έκθεση 35 σελίδων αποκαλύπτει ότι η FDA είχε ανησυχίες ότι η τρικλοζάνη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, αλλά η Colgate είπε ότι η χημική ουσία ήταν προβληματική μόνο σε μεγάλες δόσεις.
Ωστόσο, τα διαθέσιμα στοιχεία αυτή τη στιγμή καθώς και οι νεότερες μελέτες, δείχνουν ότι υπάρχουν πράγματι προβλήματα με τη χημική αυτή ουσία, όπως δείχνουν τα πειράματα σε ζώα.
“Τα άρθρα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, δημοσιεύθηκαν παράλληλα με νέα έρευνα σχετικά με την τρικλοζάνη και εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το εάν ο οργανισμός έκανε τη δέουσα επιμέλεια κατά την έγκριση 17 χρόνια πριν”, ανέφεραν επιστήμονες στο Bloomberg.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΦΘΟΡΙΟ; ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΙΤΑΝΙΟΥ, ΣΙΛΙΚΟΝΗ, ΓΛΥΚΕΡΙΝΗ. Ο,ΤΙ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ ΕΙΧΑ ΤΙΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ. ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ. ΜΥΓΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΑΝΑΣΚΕΛΑ ΟΛΑ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...