Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Δεν επιτρέπουν την συμβίωση των πούστηδων, αλλά …..την συστέγαση



Στο ίδιο νομοσχέδιο πούστηδες και Εβραίοι; Eεεεε δεν τρωγόσαστε. Διαμαρτυρόμαστε εντόνως.
 Σε συμφωνία για τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, το οποίο ταλαιπωρούσε επί ενάμιση χρόνο την κυβερνητική συνοχή, έχουν έλθει Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».
Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί στις 26 με 27 Αυγούστου από το Γ’ θερινό τμήμα της Βουλής.
Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", το νομοσχέδιο θα τιμωρεί αυστηρά την άρνηση του Ολοκαυτώματος, θα προβλέπει μέχρι τρία χρόνια φυλάκιση για ρατσιστικές επιθέσεις, ενώ θα υπάρχει ποινική προστασία για τους ομοφυλόφιλους ως θύματα ρατσιστικής βίας.
«Παγώνει» για την ώρα το θέμα του Συμφώνου Συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί μία φορά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αναμένεται νέα καταδίκη μετά την προσφυγή άλλων 162 ζευγαριών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το θέμα θα φέρει στη Βουλή με ξεχωριστή τροπολογία το ΠΑΣΟΚ με την οποία θα προωθούνται οι απαιτούμενες τροποποιήσεις του Οικογενειακού Δικαίου.
Το νομοσχέδιο επικεντρώνεται σε τρία πεδία προκειμένου η χώρα να εναρμονιστεί, έστω και με καθυστέρηση με τις σχετικές κοινοτικές οδηγίες:
1ον. Εισάγονται νέες ρυθμίσεις με κορυφαία τη νομική προστασία των ομοφυλόφιλων ως θύματα ρατσιστικής βίας. Είναι μια ρύθμιση που ζητούσε επίμονα το ΠΑΣΟΚ και έχουν παρασχεθεί διαβεβαιώσεις ότι θα περιλαμβάνεται   στο τελικό κείμενο που θα φτάσει στη Βουλή. Σύμφωνα με τα «Νέα» κατά τις ίδιες πληροφορίες στο τελικό κείμενο του νόμου θα προβλέπεται ρητά «η ποινική προστασία του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλλου προσώπου λη ομάδων προσώπων από την εις βάρος τους μετακίνηση βίας ή μίσους».
2ον Δεν προωθείται  ένα αυτοτελές σχέδιο που θα αντιμετώπιζε τις εκδηλώσεις ρατσισμού ως ιδιώνυμο αλλά τροποποιούνται και ενισχύονται υφιστάμενες διατάξεις , ιδίως του νόμου 927/1979. Με αυτό τον τρόπο από πλευράς ΝΔ μπορούν να  συνεχίσουν να ισχυρίζονται πως το υφιστάμενο πλαίσιο αντιμετώπιζε επαρκώς τις ρατσιστικές επιθέσεις και το μόνο που χρειάζονταν ήταν η συμπλήρωση του.
3ον Με το σχέδιο προβλέπεται ρητά η αυστηρότερη ποινική μεταχείριση για τους αρνητές του Ολοκαυτώματος (όπως είχε διαβεβαιώσει την εβραϊκή κοινότητα εντός και εκτός συνόρων ο πρωθυπουργός), ενώ φαίνεται πως τα δυο κυβερνητικά κόμματα ξεπερνούν το σκόπελο για τις γενοκτονίες καθώς ορίζεται ότι η παραβατική συμπεριφορά των αρνητών του ναζισμού και όσων αρνούνται το Ολοκαύτωμα ή τις γενοκτονίες θα πρέπει να συνδέονται με την υποκίνηση βίας ή μίσους. Με λίγα λόγια δε θα αρκεί για την ποινική μεταχείριση η αμφισβήτηση από τη στιγμή που θα περιορίζεται στο πλαίσιο έκφρασης προσωπικής άποψης.
Σε αυτήν την περίπτωση πέραν της νομικής ευθύνης, τα πρόστιμα αυξάνονται σε 10.000 έως 100.000 ενώ προβλέπεται αποκλεισμός από επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις, δημόσιους διαγωνισμούς κλπ.
Σύμφωνα πάντα με τα «Νεα» στο επίμαχο νομοσχέδιο αναμένεται να προστεθούν δυο ακόμα αλλαγές που επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ :


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΟΥΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ . Ο ΝΤΙΓΚΝΤΑΓΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΑΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΤΙΓΚΙΝΤΑΓΚΙΔΕΣ ......
Η ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΥΣΤΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ . ΤΟΣΗ ΠΟΥΣΤΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΟΔΙΑ ΟΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΟΧΗ .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...