Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Κάτι τέτοιες τις έχει για…. τα χοντράδια.



Η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη έχει μεταβεί στην Κρήτη για την υποδοχή του Άραβα πρίγκιπα, ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς επίσης και για τη διαχείριση του Αστέρα Βουλιαγμένης ελπίζοντας ότι με τα σι-θρου της θα τον σαγηνεύσει.  Πρόκειται για τον πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, ο οποίος θεωρείται ο Άραβας με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, ενώ είναι και από τους βασικούς μετόχους του ομίλου «Four Seasons».
Το αεροσκάφος του πρίγκιπα αναμένεται να προσγειωθεί στις 3 στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ελούντα για διακοπές μίας εβδομάδας.

Το who is who του Άραβα μεγιστάνα
Ο Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ είναι ιδρυτής του κολοσσού Kingdom Holdings που μέσω αυτού επενδύει σε ξενοδοχεία, ακίνητα και μετοχές, όπως το Twitter.

Στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους στον κόσμο κατέχει την 32η θέση με την προσωπική του περιουσία να ανέρχεται στα 20,2 δισ. δολάρια.

Έχει συμμετοχή σε εταιρείες όπως η Citigroup, η Apple, η News Corporation, ενώ έχει μετοχές στον όμιλο Four Seasons Hotels and Resorts και σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία όπως το George V στο Παρίσι και το Savoy στο Λονδίνο.

Πριν από δύο χρόνια η επενδυτική του εταιρεία εξαγόρασε μετοχές του twitter αξίας 300 εκατ. δολαρίων, οι οποίες σήμερα ξεπερνούν το 1 δισ. δολάρια. Επιπλέον, κατέχει το 80% στη Rotana, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο των μέσων ενημέρωσης της Μέσης Ανατολής.

Πέρυσι, ο Αλ Ουαλίντ υπέβαλε αγωγή κατά του Forbes με το αιτιολογικό ότι η περιουσία του ξεπερνά κατά πολύ τα 20 δισ. δολάρια, αλλά και για το γεγονός ότι άρθρο του περιοδικού για εκείνον περιείχε αρκετές ανακρίβειες. Σύμφωνα με το Bloomberg η περιουσία του φαίνεται να αγγίζει τα 31 δισ. δολάρια.

Στην προσωπική του συλλογή υπάρχουν ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα, ιδιωτικά αεροσκάφη καθώς και δύο σούπερ γιοτ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...