Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ζει ο βασιλιάς …Ευάγγελος;




Ζει και βασιλεύει και την νουδουλα κυριεύει.

Την αναβολή της καταβολής, για ένα μήνα, της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, με στόχο να διορθωθούν τα λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών, ανακοίνωσε ο καλός Βασιλιάς Ευάγγελος και έκανε την παραπάνω δήλωση εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ στην ανακοίνωση του τονίζεται ότι «αυτή η πρόταση είχε διατυπώσει εδώ και ημέρες το ΠΑΣΟΚ».


Το νέο μοτίβο είναι ο καλός Βενιζέλος  ο κακός Χαρδουβελης και ο άσχημος Σαμαράς.  

Η είδηση δεν είναι η αναβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ αλλά πως -πάνω από 4 χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας- ο Βενιζέλος είναι ακόμα υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Υποτίθεται πως η αναβολή της καταβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ γίνεται για να διορθωθούν τα λάθη αλλά, στην πραγματικότητα, γίνεται για να μιλάνε όλοι για τον ΕΝΦΙΑ και να ξεχάσουν πως το χαράτσι ήταν ένα προσωρινό μέτρο, αλλά στην Ελλάδα ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, οπότε οι Έλληνες θα πληρώνουν χαράτσι για το σπίτι τους μέχρι να δουν τα ραδίκια ανάποδα και να αρχίσουν να πληρώνουν τους τάφους για μεζονέτες.
Τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ είναι πάρα πολλά, αφού αγρότης στα Τρίκαλα καλείται να πληρώσει 35 χιλιάδες ευρώ για κοτέτσι χωρίς κόκορα, ενώ άλλος αγρότης στην Κεφαλονιά καλείται να πληρώσει 70 χιλιάδες ευρώ για ένα στρέμμα με ελιές τίγκα στον δάκο, την μουχρίτσα και τους αρουραίους.
Σάλος έχει προκληθεί και από τον ΕΝΦΙΑ στους χασισοκαλλιεργητές που αναμένεται να εκτινάξει τις τιμές του χασίς στα ύψη, οπότε θα αγοράζουμε αλβανικό χασίς που είναι πιο προσιτό στους καταναλωτές γιατί η αλβανική κυβέρνηση είναι πιο φιλελεύθερη και δεν πλακώνει τους αγρότες στα χαράτσια.
Πάντως, έχει γούστο που και οι Έλληνες της περιφέρειας ανακαλύπτουν ξαφνικά πως δεν έχουν να πληρώσουν, οπότε τώρα μάλλον θα καταλάβουν πως δεν ήταν τρελοί οι Αθηναίοι που τα έκαναν λίμπα στο Σύνταγμα.
Τελικά, η μόνη απορία που έχει κάποιος μετά από την τόση ανικανότητα της κυβέρνησης Σαμαρά  που προετοίμαζε και διαφήμιζε επί έναν χρόνο τον ΕΝΦΙΑ, για να παρουσιάσει τελικά αυτό το έκτρωμα είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει ακόμα να φτάσει στο 50%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...