Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιούς εννοείς Κε Μπεγλίτη; τους Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου, Σμπώκο, και λοιπή συμμορία;



Την καταγγελία – παραδοχή ότι με το πρόσχημα της τουρκικής απειλής στήθηκε ένα πάρτι στο χώρο των αμυντικών εξοπλισμών και ορισμένοι έφτιαξαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες (!) εξαπέλυσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Φλας, επισήμανε ότι «ακόμη κι αν δεν υπήρχε αυτή η οικονομική και κοινωνική κρίση, θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να την ανακαλύψουμε ακόμη και ως πρόσχημα, ως άλλοθι, για να περάσουμε δυναμικά στον εξορθολογισμό και στη μείωση των αμυντικών δαπανών».

Ο κ. Μπεγλίτης υποστήριξε ότι «μετά τη Δικτατορία σε όλη αυτή τη διαδρομή της μεταπολιτευτικής περιόδου, υπήρξαν μεγάλες, για τις δυνατότητες της χώρας, αμυντικές δαπάνες ως ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, πολλές φορές υπακούοντας, όχι απλά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση μιας υπαρκτής απειλής που έρχεται από την Τουρκία, αλλά στο πλαίσιο κατασκευασμένων – και το τονίζω αυτό - αμυντικών αναγκών εσωτερικά στη χώρα».

Επισημαίνοντας ότι «είμαστε ευτυχώς ή δυστυχώς μια μικρή χώρα που γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας», ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είπε ότι «γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες» για να προσθέσει «και αυτά πρέπει να τα πούμε».

Ο κ. Μπεγλίτης υπογράμμισε μάλιστα ότι «γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς είχε στηθεί ένα ολόκληρο πανηγύρι, χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης ανταποδοτικότητα», προκαλώντας το δημοσιογράφο που λάμβανε τη συνένετυξη να αναρωτηθεί αν ο υπουργός έχει πιει τον ορό της αλήθειας…

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, έπειτα από θητεία 12 μηνών στο Πεντάγωνο υποστήριξε ότι από τις αγορές όπλων δεν υπήρξαν μετρήσιμα οφέλη, «με αποτέλεσμα να δαπανούμε πόρους εθνικούς για κάτι, το οποίο δεν είχε ανταπόκριση επιχειρησιακή ή αμυντική».

Aποκάλυψε ότι η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου «πέρα από το αναγκαίο νοικοκύρεμα των λειτουργικών και αμυντικών δαπανών» προσπαθεί να εκριζώσει την αντίληψη «που παγιώθηκε και δυστυχώς επιβάρυνε τον προϋπολογισμό και τον ελληνικό λαό με δυσβάστακτα βάρη».

Είναι χαρακτηριστικό, τέλος, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για «ξεκαθάρισμα»…


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΙΒΑΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΝΑ ΚΙΝΔΙΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΕΧΤΡΟΠΛΗΞΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΕΠΑΛΑΙΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΤΟ
Ι Κ Α Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
29 Σεπτεμβρίου 2010 9:40 π.μ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...