Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ακόμα να εξηγήσεις, γιατί δεν κατεβάζεις υποψήφιο στην ΘΡΑΚΗ κε ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ




Ακούστε εδώ τις δηλώσεις Καρατζαφέρη στην Κομοτηνή (28 Σεπτεμβρίου 2009):

Αυτά όλα τα κατώτερα τα αναφέρουμε, για να καταλάβει ο κόσμος γιατί επιμένουμε και σε ξαναρωτάμε.

Γιατί δεν κατεβάζεις υποψήφιο περιφερειάρχη στην ΘΡΑΚΗ;

Προεκλογικά έπαιξες ένα θέατρο του παραλόγου. Ενώ πριν πας στην Κομοτηνή δήλωνες πως το προξενείο είναι μία «άτυπη κυβέρνηση» και πως έρχεσαι δήθεν στην Ροδόπη ως υποψήφιος για να «τονώσεις» το εθνικό φρόνημα των Θρακιωτών, έπειτα δήλωσες πως δε βλέπει κανένα λόγο για να φύγει το προξενείο και πως πρέπει να περιοριστεί στο διπλωματικό του ρόλο! Δηλαδή αν μέσα στη χώρα σου υπάρχει μία «άτυπη κυβέρνηση» απλά δε βλέπεις κάποιο λόγο να τη διώξεις αλλά .να την μαλώσεις! Λόγια του αέρα όπως και πολλά, και διάφορα εσκεμμένα μαργαριτάρια, που απευθύνονται μάλλον σε αφελείς. Το κυριότερο όμως είναι αυτό που είπες στο αεροδρόμιο κατά το ΑΠΕ. όπως το διαβάζουμε στη Ναυτεμπορική: «Όσοι πιστεύουν ότι θα εκχωρήσουμε την επικυριαρχία σ’ αυτό εδώ τον τόπο, κάνουν λάθος μεγάλο. Ανατέλλει μια νέα εποχή για τη Θράκη». Η δήλωση υπάρχει και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, είναι επομένως αυθεντική. Όμως, αγράμματε χοντρέ η εσκεμμένα προδότη, σύμφωνα με το λεξικό Τριανταφυλλίδη, επικυριαρχία είναι η “κυριαρχία που ασκεί ένα κράτος σε αυτόνομη χώρα, η οποία χαρακτηρίζεται ως υποτελής· (πρβ. προστασία): H Kρήτη ανακηρύχτηκε αυτόνομη ηγεμονία υπό την επικυριαρχία (του σουλτάνου) της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.”

Και επειδή ως γνωστόν η γλώσσα σου προτρέχει της σκέψης σου καρφώθηκες. Είναι δυνατόν να μην ξέρεις τι σημαίνει η λέξη επικυρίαρχος; Άρα, το αναγκαστικό συμπέρασμα είναι πως θεωρείς αυτόνομο έδαφος τη Θράκη, πάνω στην οποία η Ελλάδα ασκεί επικυριαρχία, την οποία ο ίδιος δεν είσαι διατεθειμένος να εκχωρήσεις ….δωρεάν. Έτσι και το… επικυριαρχία, και το …εκχωρήσουμε ήταν …άστα να πάνε.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο γραμματικός του Κολοκοτρώνη αναφέρει στα απομνημονεύματα του γέρου του Μωριά ότι ανάμεσα στους Τουρκαλβανούς που έκαψαν το κάστρο του πατέρα του στην Πελοπόννησο ήταν και ένας Τουρκαλβανός ονόματι Καρατζαφέρης, που μετά την επιτυχή αποστολή του έλαβε ως ανταμοιβή γη μαντέψτε που!!...στην Αρκαδία

yannidakis είπε...

kαθε φορα που ασχολουμαι με το ζητημα της Θρακης απογοητευομαι. Δεν ξερω γιατι τετοια πολιτικη ολιγορια, ποιες μπορει να ειναι οι συμφωνιες και τα ορια κατω απο το τραπεζι.
Ομως αφου το κειμενο αφορα συγκεκριμενα τον κ. Καρτζαφερη, θα συμφωνησω πως εκεινος δεν εχει δικαιολογια. Ειναι αντιπολιτευομενο κομμα το οποιο μαλιστα υποτιθεται πως προωθει καθαρα εθνικα συμφεροντα. Γιατι λοιπον τετοια ολιγορια; η μοναδικη λογικη εξηγηση που μπορω να δωσω ειναι πως κι εκεινος ειναι μερος της συμφωνιας που ισχυει.. κατω απο το τραπεζι :[

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...