Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Είπε έμμεσα ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Τα δυο τρίτα των βουλευτών είναι… άχρηστοι



Σε τελική ανάλυση ο πάγκαλος με αυτό τον τρόπο προανήγγειλε μαζικές απολύσεις στο δημόσιο. Και θα κάνει την… υποχώρηση, αντί να απολύσει τα δυο τρίτα που είναι άχρηστοι, θα συναινέσει στο…. ένα τρίτο για λόγους κοινωνικούς.

Ο Πάγκαλος είπε το πρωί στο Mega...

Ο Σαμαράς είναι ακατάλληλος για πρωθυπουργός...Βέβαια με αυτόν τον τρόπο, τον έχρισε μελλοντικό πρωθυπουργό ,διότι ως συνήθως, πάντα πέφτει…. έξω. Η ουσία είναι ότι τα ΜΜΕ είναι τόσο ισχυρά που μπορούν να σε παρουσιάζουν ως φωστήρα της πολιτικής, ακόμα κι αν είσαι ένας κύριος τίποτα (όρος με τον οποίον αποκαλούσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος τον αντίπαλό του Δημήτρη Αβραμόπουλο όταν διεκδικούσαν το δήμο της Αθήνας).

Επίσης χαρακτήρισε «άχρηστο» το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων, έκανε λόγο για φαυλοκρατία διορισμών, μίλησε με μελανά χρώματα για τη σκοπιμότητα της μονιμότητας και περιέγραψε την ανάγκη να «αδυνατίσει το κράτος από άχρηστους φορείς». «επί χρόνια διορίζαμε για πελατειακούς λόγους (...) Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπρεπε να είναι λιγότεροι από 200.000 και είναι 1 εκατομμύριο. Δύο στους τρεις είναι άχρηστοι»


Ας θυμηθούμε όμως τι έλεγε και για τον Γ. Παπανδρέου:

ΕΡ.: Επιμένετε στην απόφαση ότι αν γίνει πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου εσείς θα αποχωρήσετε;
Θ. Πάγκαλος
.: Αυτό δεν οφείλεται σε μια προσωπική αντιπάθεια, οφείλεται σε δύο σκέψεις: Η πρώτη είναι ότι βρίσκω απαράδεκτη την κατάθεση υποψηφιοτήτων πριν από το συνέδριο και ενόψει εκλογών στις οποίες επικεφαλής θα είναι ο Κ. Σημίτης. Αν στις εκλογές πάει ο Κ. Σημίτης συνοδευόμενος από... τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει ανακηρύξει εαυτόν διάδοχό του, είναι προφανές ότι η θέση του αδυνατίζει. Θεωρώ, λοιπόν, κάθε τέτοια κίνηση υπονομευτική της δυνατότητας του κόμματος να πείσει. Τη θεωρώ στρατηγική ήττας. Η δεύτερη σκέψη είναι ότι εγώ δεν θεωρώ ότι ο κ. Παπανδρέου έχει τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Έχω συνεργαστεί μαζί του, έχει πολλά προτερήματα, αλλά θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν ... τον θεωρώ κατάλληλο για να γίνει πρωθυπουργός, ασχέτως αν είναι σήμερα πολύ της μόδας ο κ. Παπανδρέου.
Πιστεύω επιπλέον και για λόγους αισθητικούς ότι θα είναι απαράδεκτη εξέλιξη, θα είναι παλινδρόμηση, αν η χώρα πάει πίσω προς τον ανιψιό του ενός και το γιο του άλλου. Το βασικό επιχείρημα αυτών που προωθούν τον κ. Παπανδρέου είναι ότι τ’ όνομά του ενώνει. Εγώ δεν δέχομαι να με ενώσει με κανέναν άλλο ένα όνομα. Θέλω ιδέες για να ενωθώ και θέλω μια προσωπικότητα που να έχει συνέπεια στην προώθηση των ιδεών. Ο Κ. Σημίτης είναι μια τέτοια προσωπικότητα. Ο κ. Παπανδρέου, με συγχωρείτε που διαφωνώ τόσο πολύ με το συρμό, δεν είναι ο κατάλληλος.
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 16/09/2001

Και τα δυο τρίτα των βουλευτών είναι άχρηστοι ΠΑΓΚΑΛΕ

Γιατί μια χώρα δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων χρειάζεται τόσους πολλούς βουλευτές;

Για ποιο λόγο πληρώνουμε σαν κράτος 300 άτομα από τα οποία ούτε το ένα τρίτο δεν παρευρίσκεται στις περισσότερες συνεδριάσεις του κοινοβουλίου;

Από αυτούς διακινείται το μαύρο χρήμα, αυτοί είναι η αιτία της αντιμετώπισης των πολιτών σαν υποχείρια, αυτοί με τις χάρες και τους διορισμούς, έφτασαν τον δημόσιο τομέα σε τέτοιο χάλι.

Υποτίθεται...ότι έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία... λέμε τώρα, ποιος από όλους τους κυρίους και κυρίες είχαν ποτέ την δύναμη να αντιταχτούν σε νομοσχέδια αντιλαϊκά;
Mε ποια δημοκρατική συνείδηση αντιμετωπίστηκαν αυτοί οι ελάχιστοι από το κόμμα τους;
Σαν πρόβατα πάνε στην βουλή, πίνουν τα καφεδάκια τους, και ψηφίζουν ότι τους δοθεί, μη έχοντας γνώση η διάθεση να ερευνήσουν, αν αυτό που ψηφίζουν έχει... δυσάρεστο αποτέλεσμα για τους ψηφοφόρους τους.
Έχουν στην διάθεση τους βοηθούς και συμβούλους, γραμματείς και φαρισαίους, έχουν μονιμοποιήσει όλη την οικογένεια τους στο δημόσιο, έχουν στα γραφεία τους, συγγενείς και φίλους, τους οποίους με νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν διορίζουν και αυτούς στο δημόσιο.
Τρώνε, πίνουν, και...να μην πω τι άλλο, υπόσχονται πράγματα που ποτέ δεν κάνουν, χαμογελάνε σαν καρικατούρες, φοράνε τοπ ονόματα. κυκλοφορούν με αστυνομική συνοδεία, και αυτό γιατί ξέρουν πόσο… δημοφιλείς είναι στον λαό.
Ενώ οι σχέσεις τους με τους πολίτες μετά τις εκλογές είναι σχέσεις μίσους, οι σχέσεις τους με παράκεντρα εξουσίας, πλούσιους και διάσημους ,εφοπλιστές, γιότ, μιζαδόρους, και ότι χειρότερο κυκλοφορεί στην χώρα είναι… εγκάρδιες, άσχετα αν όταν αυτοί «ακουστούν» για τις παρανομίες τους, τότε κανένας δεν τους ξέρει, και ούτε τους έχει συναντήσει ποτέ.

Για να μην συμπεράνουμε λοιπόν ότι είναι όλοι άχρηστοι, φτάνουμε να πούμε ότι τα δυο τρίτα από αυτούς δεν έχουν καμία χρησιμότητα για την χώρα.

Τώρα για ποιον λόγο τους έχουμε και τους λιβανίζουμε αυτό είναι άλλο θέμα.
Δυο στους τρεις Βουλευτες ειναι αχρηστοι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...