Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Η Wall Street Journal καρφώνει την μυστική ευρωσυμμορία.



Το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας-ναυαρχίδας του διεθνούς κεφαλαίου Wall Street Journal σχετικά με την ύπαρξη μυστικής επιτροπής αξιωματούχων της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του γραφείου του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (προέδρου του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ) είναι αποκαλυπτικό και καθόλου τυχαίο ως προς το χρόνο δημοσίευσής του . Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μυστικό αυτό κονκλάβιο διαχειρίζεται τις οικονομικές τύχες όχι μόνο της Ευρωζώνης αλλά του συνόλου της ΕΕ και δημιουργήθηκε την εποχή της κατάρρευσης της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers, με σκοπό να σώσει τόσο την ευρωζώνη όσο και την ίδια την ΕΕ, τα σαθρά θεμέλια των οποίων αποκαλύφτηκαν με το ξέσπασμα της παρούσας καπιταλιστικής κρίσης.

Η επιτροπή-φάντασμα έχει το προσωνύμιο «η ομάδα που δεν υπάρχει» (!) και συνεδριάζει στη σκιά των ευρωπαϊκών συνόδων με στόχο να «διασώσει» τους αδύναμους κρίκους του ευρώ (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, τα λεγόμενα PIGS) και κατ’ επέκταση το ίδιο το κοινό νόμισμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη της (κυρίως υφυπουργοί, κρατούν στο σκοτάδι ακόμη και τις... κυβερνήσεις τους για τις αποφάσεις που λαμβάνουν, για τον φόβο διαρροών, που θα προκαλούσαν αναταράξεις στις αγορές σε βάρος του ευρώ.

Το εξωθεσμικό κονκλάβιο, σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», άνοιξε τις πόρτες του φέτος τον Φεβρουάριο σε όλα τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης -πλην Ελλάδας-, όταν λήφθηκαν οι κρίσιμες αποφάσεις για το σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, στο οποίο απειλούσε να θέσει βέτο η Ανκελα Μέρκελ.

Ο λόγος όμως που όλες αυτές οι λεπτομέρειες σχετικά με την μυστική επιτροπή έρχονται τώρα στο φως της δημοσιότητας, σίγουρα δεν αποδίδεται σε «δημοσιογραφική επιτυχία» της αμερικανικής εφημερίδας. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του διεθνούς κεφαλαίου, έχοντας καταστήσει την Ελλάδα πειραματόζωο για την εφαρμογή των πιο άγριων νεοφιλελεύθερων μέτρων που έχει γνωρίσει ποτέ δυτική χώρα μεταπολεμικά, προχωρούν, όπως όλα δείχνουν, στο σχεδιασμό τους για την ελεγχόμενη πτώχευση της χώρας μας. Όμως ο σχεδιασμός αυτός, προκειμένου να εφαρμοστεί στην πράξη, προϋποθέτει την αδρανοποίηση και την υποταγή του ελληνικού λαού. Και ποιος είναι ο πιο πρόσφορος και αποτελεσματικός τρόπος για να επιτύχουν την υποταγή του; Η δημιουργία της πεποίθησης ότι ο «ένοχος για τη διαφθορά και τη σπατάλη» ελληνικός λαός έχει απέναντί του ολόκληρη την «παγκόσμια κοινότητα», στις επιτροπές της οποίας χρωστάει χάρη για τη «σωτηρία» του.

Έτσι, λοιπόν, αποκαλύπτεται η «μυστική» επιτροπή, ενώ, ταυτόχρονα, διαρρέουν οι πληροφορίες στον τύπο για την επικείμενη εγκατάσταση στην Ελλάδα μόνιμου ξένου τοποτηρητή στις αρχές του 2011, ο οποίος θα αναλάβει να παίξει το ρόλο του μετά την κήρυξη της χώρας σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Διότι το επικρατέστερο σενάριο - το οποίο προβάλλεται πλέον καθημερινά από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ , εγχώριων και ξένων - για το οικονομικό μέλλον της χώρας δεν είναι άλλο από την ελεγχόμενη πτώχευση της χώρας, η οποία θα γίνει κατ’ επιταγή του διεθνούς κεφαλαίου και θα επιβάλλει στο λαό όρους πρωτόγνωρης οικονομικής και κοινωνικής βαρβαρότητας. Άλλωστε τα στοιχεία από το «μέτωπο» των χρεολυσίων είναι συντριπτικά: τη διετία 2014-2015 το ύψος τους φτάνει στα 145 δισ. ευρώ (!), εκ των οποίων τα 77,5 δισ. ευρώ, αποτελούν λήξεις παλαιών ομολόγων και τα 67,5 δισ. ευρώ είναι οι λήξεις από τα δάνεια του μηχανισμού στήριξης. Αν συνυπολογιστεί μάλιστα η εκτόξευση του δημοσίου χρέους στο 150% το 2013 –αν εφαρμοστεί στην εντέλεια το μνημόνιο -, τότε καθίσταται παραπάνω από σαφές ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι αναπόφευκτη.

Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι αν θα γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους αλλά το πότε θα γίνει, υπό την αιγίδα ποιών θα πραγματοποιηθεί και με ποιους όρους.

Μια αναδιάρθρωση σε απώτερο χρόνο, υπό την αιγίδα και κηδεμονία της τρόϊκας, θα είναι καταστροφική για τη χώρα, αφού θα συντελεστεί με μακροχρόνιο καθεστώς επιτροπείας και καταλήστευσης της χώρας. Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...