Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Από …Σχολικό βιβλίο. Η Ελλάδα διεκδικεί τα ….Ίμια Ε..ρε παλιοπροδότες κρεμάλα που θέλετε.


ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ :

Συγκεκριμένα, στη σελ. 163 για την τουρκική πολεμική επιχείρηση κατάληψης της ελληνικής βραχονησίδας τον Γενάρη του 1996, γράφονται επί λέξει τα εξής:

«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»!

Διεκδικούσαμε δηλαδή τα Ίμια, δεν ήταν κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας, γράφουν οι ανθέλληνες συγγραφείς Ευαγγελία Λούβη και Δημήτρης Ξιφαράς. Καλά, πού ζουν; Δεν ήξεραν ότι τα Ίμια βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας;

Αυτήν την Ιστορία μαθαίνουν στα παιδιά μας; Ότι το 1996 πήγε η Ελλάδα να... διεκδικήσει τα Ίμια από την Τουρκία; Και το άφησαν αυτό να τυπωθεί στο βιβλίο δυστυχώς και οι.. θεόστραβοι; κριτές αξιολόγησης, οι Αλ. Ρήγος, Όλ. Καραγεώργου και Μ. Βενιέρης, που είναι κι αυτοί συνυπεύθυνοι της ιστορικής διαστρέβλωσης.

Τι καλύτερο δώρο θα μπορούσε να περιμένει η Τουρκία; Έχει πλέον κι ένα σχολικό ελληνικό βιβλίο για να το επικαλείται στα διεθνή φόρουμ, ότι και η Ελλάδα παραδέχεται ότι δεν έχει την κυριαρχία της βραχονησίδας Ίμια, αλλά τη... διεκδικεί!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ "ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου στραβωμάρας και ανεξιθρησκίας, η υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου, που έτρεξε να το μαζέψει, με απόφασή της στις 19/10/2009, κατόπιν εισήγησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ενέκρινε την ανατύπωση με βελτιώσεις του βιβλίου, στη νέα έκδοση του οποίου, τον Ιανουάριο του 2011 θα υπάρξει διόρθωση στη σελ. 163 στιχ. 19-20: “με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια” αλλάζει στο ορθό ” με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Ίμια”.
Παράλληλα, το υπουργείο θα αποστείλει συμπληρωματική εγκύκλιο για την ενημέρωση των καθηγητών, ώστε αυτές να περιλαμβάνονται στην προφορική διδασκαλία των μαθητών, μέχρι την έκδοση του νέου βιβλίου.

http://ra64.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...