Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Κάπου, κάποιος, κάποτε . άρχισε η πίεση στους δικαστικός για την… προσφυγή για το μνημόνιο



Ένας ανώτατος δικαστικός του Αρείου Πάγου, δικηγόροι, κι ένας πολιτικός μηχανικός, κατηγορούνται για εμπλοκή σε κύκλωμα μεταξύ άλλων 20 γνωστών προσώπων της Αθήνας, αλλά και ποινικούς, που φέρεται ότι έστηναν δίκες, εξαγόραζαν δικαστές και διέπρατταν απάτες με ακίνητα που φθάνουν σε ύψος αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές ασφαλείας, σε συνεργασία με την ΕΥΠ και το ΣΔΟΕ περιλαμβάνουν ηχογραφημένες συνομιλίες, φωτογραφίες από συναντήσεις και στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, πάνω από 50 προσώπων που αθροίζουν το παζλ του κυκλώματος και ήδη από την Παρασκευή, δόθηκε το πράσινο φως από τη Δικαιοσύνη, για να αρχίσουν έρευνες σε σπίτια στην Αττική, με εισαγγελικές παραγγελίες.

Οι έρευνες για την υπόθεση κράτησαν μήνες, έως ότου σχηματιστεί δικογραφία που υπεβλήθη στην Εισαγγελία και πλέον έχει αρχίσει να κινείται ο μηχανισμός για την απαγγελία κατηγοριών που θα οδηγήσουν στο γραφείο του Εισαγγελέα τα μέλη του κυκλώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί από αυτούς, είχαν εμπλακεί σε παλαιότερη υπόθεση με χρηματισμό δικαστών και σε ένα σκέλος της, η επιχείρηση "Καθαρά Χέρια" είχε προχωρήσει και πολλοί εμπλεκόμενοι είχαν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Κάποιοι από αυτούς, δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει την εμπλοκή τους με το μηχανισμό απονομής δικαιοσύνης, καθώς εκκρεμούν ποινικές ευθύνες που θα δικαστούν σε ανώτερο βαθμό.

Κι αυτό γιατί από τα στοιχεία που υπάρχουν προκύπτουν ενδείξεις ότι η απεμπλοκή τους από την υπόθεση του πρώτου παραδικαστικού κυκλώματος δεν έγινε με νόμιμα μέσα και για το λόγο αυτό διετάχθη τότε συνέχιση της έρευνας, η οποία όπως φαίνεται απέδωσε καρπούς.

Μεταξύ άλλων, οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για απάτες εκατομμυρίων με πολυτελή σπίτια, για τα οποία εμφάνιζαν πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας, οδηγούσαν τους νόμιμους ιδιοκτήτες στα δικαστήρια και ελέγχοντας τη σύνθεση της έδρας κατάφερναν να αποσπάσουν ευνοϊκές αποφάσεις και να ιδιοποιηθούν τα ακίνητα.

Επίσης κάποιοι από αυτούς φέρονται αναμεμιγμένοι σε λαθρεμπόριο πολύτιμων λίθων και χρυσού, ενώ είχαν συστήσει 160 εταιρίες βιτρίνα, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Έτσι οι κατηγορίες που θα τους αποδοθούν θα αφορούν εκτός από τις δωροδοκίες και δωροληψίες, είναι αυτές της απάτης σε βάρος του δημοσίου, απάτες κατά φυσικών προσώπων και απάτες εναντίον τραπεζών, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διωχθούν με τον νόμο κατά του οργανωμένου εγκλήματος που προβλέπει βαθμό κακουργήματος για τα προηγούμενα αδικήματα.

Αυτή την φορά θα την πληρώσει κανένας…. Καλόγερος, και…. θα απορρίψουν την προσφυγή για το μνημόνιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...