Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Μήπως πρέπει να του φορέσουμε εμείς ….γραβάτα;



Ολοκληρώθηκαν τα μεσάνυχτα οι συνομιλίες των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης  χωρίς καμία συμφωνία για το χρέος .Μέγα φιάσκο για την ελληνική κυβέρνηση που ψήφισε τέταρτο μνημόνιο χωρίς να πάρει καμία δέσμευση . Πάνε για Ιούνιο οι συνομιλίες

Εδώ και επτά χρόνια δεν κατάφερε κανείς από τους καταλληλότερους (πολιτικός, οικονομολόγος, μηχανικός, καθηγητής ΑΕΙ  ή δημοσιογράφος) να σας πει, από κάποιο ΜΜΕ της διαπλοκής,
1.   ότι η βιωσιμότητα του χρέους εξαρτάται από 4 παραμέτρους οι οποίες εξαρτώνται μεταξύ τους με συγκεκριμένη μαθηματική σχέση. Αναφέρομαι στο πλεόνασμα/έλλειμμα, στο καθαρό επιτόκιο δανεισμού, στη καθαρή ανάπτυξη ή την ύφεση και στο χρέος/ΑΕΠ. Καμία συμφωνία για τη βιωσιμότητα και τη μείωση του χρέους δεν μπορεί να περιοριστεί σε λιγότερες από τρείς παραμέτρους.
2.   ότι η ανάπτυξη δεν είναι μόνο η παραγωγή ή τα δάνεια αλλά πολλά άλλα πράγματα.
3.   Η Ελλάδα έπρεπε να είχε χρεοκοπήσει μέσα στο ευρώ το 2010 αλλά είτε δεν ήξερε να το κάνει είτε δεν την άφησαν. Το ΔΝΤ αντί τότε να κουρέψει το χρέος όπως κάνει πάντα σε κάθε χώρα που αναλαμβάνει, το έκανε κρατικό για να μη χρεοκοπήσουν οι τράπεζες σε ΕΕ και ΗΠΑ. Το ΔΝΤ ήξερε ότι λόγω αυτής της επιλογής η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να διαγράψει ποτέ τα χρέη της, λόγω των συνθηκών της ΕΕ. Κινήθηκε με τρόπο αντίθετο προς τον εσωτερικό του κανονισμό και έχει ευθύνη.

Τα PSI έγιναν για να διασωθούν οι Ελληνικές τράπεζες που μοίρασαν τις καταθέσεις τους και γιατί πάνω στην εκκαθάριση μπορούσε να μάθει ο κόσμος "ποιοί με ποιούς" του έφαγαν τα λεφτά, κλείνοντας τα μάτια. Η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων γίνεται με εγκληματικό τρόπο και το χρέος θα φορτωθεί στις πλάτες μας.
Δεν πρέπει να ονειρεύεστε συντάξεις. Πληρώνετε για να πάρετε συντάξεις αλλά τα λεφτά σας εξυπηρετούν δάνεια. Τα Ταμεία συνεχίζουν να αδειάζουν. Οι επενδύσεις γίνονται με λεφτά από δάνεια που δίνονται στους επενδυτές με εγγύηση την επένδυση. Η ΕΛΣΤΑΤ άρχισε τα Greek Statistics πάλι και αυτό επιβεβαιώνεται από όσα αναφέρει το υπ.Οικονομικών της Γερμανίας. Μιλούν για έξοδο στις αγορές κάτι που σημαίνει ότι το χρέος μετά τόσα μέτρα δεν είναι βιώσιμο. Είναι άσχετοι και επικίνδυνοι.

Ποιός είπαμε ότι είναι ο μεγαλύτερος πλούτος που έδωσε ποτέ Έλληνας στο τόπο του και τον ξεπουλάτε με την ουρά στα σκέλια; Αυτός εδώ. Και ποιός σας είπε που είναι; O Καραμανλής, ο Τσίπρας, ο Σημίτης, ο Μητσοτάκης, ο Παπαδήμος του Καρατζαφέρη, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος; Αυτοί όλοι χρεοκόπησαν την Ελλάδα. Σας έδωσα ένα θησαυρό και όλα τα ΜΜΕ της διαπλοκής το απέκρυψαν. Μια χώρα ρουφιάνων, ανικάνων, απατεώνων και τεμπέληδων δεν έχει μοίρα σε κανένα σχηματισμό. Να με πιστέψετε, θα κερδηθεί χρόνος.

Τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να μπαίνουν απορίες στο στόμα δημοσιογράφων αλλά και του ΔΝΤ .Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό, είναι πως δεν έχουν πρωτογενή άποψη των ιδεών και εξισώνουν τη κοπριά με το λιβάνι. Το ΔΝΤ ακόμη και τον κόφτη τον πρότεινε λάθος. Ποιός το βρήκε αυτό; Οι υπηρεσίες της χώρας συνεχίζουν να μη λειτουργούν.

Οι μεταρρυθμίσεις έχουν στόχο τη περαιτέρω πτώχευσή της χώρας και το ξεπούλημα σε φτηνές τιμές. Το υπερΤαμείο, οι φορολογικές υπηρεσίες και οι τράπεζες έχουν νομική προστασία. Το σύνταγμα έχει γίνει κουρέλι. Οι επενδύσεις γίνονται σε ΜΜΕ και γήπεδα. Αυτά είναι απαράδεκτα.
Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ναι απο τριχια κατα προτιμηση

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...