Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Βαράν το σαμάρι, να ακούσει ο γάιδαρος.



Σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα έτος καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το Ε' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης, κατηγορούμενος για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση κατ' εξακολούθηση σε βάρος του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα. Στο επίκεντρο της δικαστικής απόφασης βρέθηκαν επτά δημοσιεύματα στη στήλη «Πολίτικος Καφές» της εβδομαδιαίας εφημερίδας, στα οποία ο κ. Κουρτάκης κατηγορούσε τον εφοπλιστή για διαπλεκόμενες σχέσεις με τον πρώην προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο. Ειδικότερα, μέσω των δημοσιευμάτων, ισχυριζόταν ότι ο γιος του κ. Ντογιάκου εργάζεται στις επιχειρήσεις του κ. Πατέρα και ότι ο εισαγγελέας απολαμβάνει δωρεάν διακοπές ως φιλοξενούμενος του εφοπλιστή σε καμπάνα του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Στην αγόρευσή του, ο συνήγορος του εφοπλιστή Γιάννης Απατσίδης έκανε λόγο για δημοσιεύματα που μολύνουν τον δημόσιο βίο και είναι στοχευμένα από συμφέροντα. «Ο εντολέας μου μπορεί να έχει 300 πλοία, μπορεί και πέντε. Όλα, όμως, έχουν ονόματα ποιητών και κανένα από αυτά δεν λέγεται Noor 1*» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο εκδότης «έφαγε καμπάνα» και για τα όσα υποστήριξε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, για τα οποία μάλιστα καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδορκία.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας την πρόταση του κ. Ντογιάκου για προφυλάκιση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ο κ. Κουρτάκης είχε αναφέρει ότι «οι πάντες μπορούν να καταλάβουν πόσο αντικειμενικός είναι ο γνωστός και ως Παναθηναϊκάκιας κ. Ντογιάκος», προσθέτοντας ότι, όπως λέγεται, ο γιος του εισαγγελέα εργάζεται σε εταιρεία του εφοπλιστή Ν. Πατέρα, ενώ ο ίδιος ο εισαγγελέας κάνει δωρεάν διακοπές μέσω του εφοπλιστή στον Αστέρα.

«Ο κ. Ντογιάκος είναι γνωστό ότι διατηρεί καλές σχέσεις με Βγενόπουλο και Πατέρα. Κάποιοι λένε ότι ο γιος Ντογιάκου εργάζεται στις επιχειρήσεις Πατέρα. Κάποιοι άλλοι λένε ότι ο Πατέρας φιλοξενεί τον Ντογιάκο σε καμπάνα στον Αστέρα. Κι επειδή χθες είχαμε εξέλιξη με τον κύριο Μαρινάκη, να καταλάβουμε πόσο αντικειμενικός είναι ο κ. Ντογιάκος. Έχει στοχοποιήσει τα ''Παραπολιτικά'' επειδή άνοιξαν έναν φάκελο που τον αφορά» είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων.

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...