Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Παίδες… καλώς ήρθατε πίσω στην πατρίδα.




Σήμερα νωρίς το πρωί έφτασαν στην 1η ΜΑΛ τα λείψανα του Έφεδρου Ανθυπασπιστή Καταδρομών Στέφανου Τζιλιβάκη για την απόδοση τιμών και έπειτα μεταφέρθηκαν με πομπή από το στρατόπεδο, με στάση αποχαιρετισμού στην οικεία του. Εκεί όπου βρέθηκαν αρκετοί συγγενείς και φίλοι της οικογένειας που τον υποδέχτηκαν. Στη συνέχεια η πομπή αναχώρησε για τον Ιερό Ναό Άγιο Νικόλαου στο Μεϊντάνι,για την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης, εκεί όπου τον "υποδέχτηκαν" πολιτικοί , υψηλόβαθμα στελέχη του στρατού, άγημα της 1ης ΜΑΛ καθώς και μπάντα του ναυτικού. Ο Στέφανος Τζιλιβάκης ετάφη με στρατιωτικές τιμές, στον οικογενειακό τάφο της οικογένειας, εκεί όπου "συνάντησε" τους πολυαγαπημένους του γονείς μετά από 43 ολόκληρα χρόνια.
Ο πατέρας του Στέφανου έχει φύγει από την ζωή ήδη από το 2008, ενώ η μητέρα του απεβίωσε λίγα χρόνια αργότερα, το 2014. Στο σπίτι λοιπόν, τον υποδέχτηκαν ο αδερφός και η αδερφή του με τους λοιπούς συγγενείς.
Ο Χανιώτης Στέφανος Τζιλιβάκης είναι ο ένας από τους Κρητικούς που έπεσαν στην Κύπρο το 1974, ενας άλλος είναι ο  Μανούσος Τριανταφυλλίδης του οποίου η κηδεία έγινε στις Ποταμιές Ηρακλείου σήμερα το μεσημέρι, στις 3.
Στη γενέτειρά του, στις Ποταμιές Πεδιάδος, "επέστρεψε" σήμερα και ο ήρωας Μανούσος Τριανταφυλλίδης, αγνοούμενος εδώ και 43 χρόνια, έχοντας χάσει τη ζωή του στις 16 Αυγούστου 1974 υπερασπιζόμενος το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ από τους Τούρκους εισβολείς.
Η υποδοχή των λειψάνων του Μανούσου Τριανταφυλλίδη στη γενέτειρά του έγινε το μεσημέρι με τιμές ήρωα. Στην είσοδο του χωριού στήθηκε αψίδα με δάφνες και μυρτιές ενώ οι Ποταμιές είχαν σημαιοστολισθεί.
Το οστεοκιβώτιο μεταφέρθηκε, στρατιωτική συνοδεία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου όπου στη μία το μεσημέρι τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία παρουσία των τοπικών αρχών. Η ταφή των οστών του έγινε στις 3 το μεσημέρι στο Μνημείο πεσόντων του χωριού, δίπλα στην εκκλησία, με στρατιωτική μπάντα και άγημα της ΣΕΑΠ να αποδίδει τιμές.



Tον περίμενε  η 87χρονη μητέρα του, η οποία έχει να τον δει από τις 30 Νοεμβρίου 1973, όταν και έφυγε για να υπηρετήσει την Πατρίδα. Σήμερα, 44 χρόνια μετά, επέστρεψε σαν Ήρωας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...