Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Τα εν οίκω μη εν δήμω. …Κουκουλώστε τα γιατί… μυρίζουν.



Απαλλακτικό για δεύτερη φορά είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον μάστερ σεφ πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και άλλων δύο στελεχών της Αρχής, όσον αφορά την υπόθεση των καταγγελιών περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το Δικαστικό Συμβούλιο, με βούλευμά του που εκδόθηκε σήμερα (αριθμός 969/2017), αποφαίνεται ότι δεν πρέπει να παραπεμφθούν τα τρία στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ για την κατηγορία που τους αποδόθηκε, η οποία αφορά το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου, η οποία έχει απαγγελθεί υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της «ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος».
Η απόφαση του Συμβουλίου ελήφθη κατά πλειοψηφία, με το μέλος που μειοψήφησε να τάσσεται υπέρ της παραπομπής των τριών κατηγορουμένων σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Απαλλακτική για τον Γεωργίου και τους δύο συγκατηγορουμένους του, ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Ι. Κούτρα, την οποία υιοθέτησε η πλειοψηφία του Συμβουλίου.
Η δικογραφία για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχηματίσθηκε έπειτα από καταγγελίες της πανεπιστημιακού και πρώην μέλους της Στατιστικής Αρχής, Ζωής Γεωργαντά, περί σκόπιμης και σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Αρχή παραποίησης των οικονομικών στοιχείων για το έλλειμμα της χώρας το φθινόπωρο του 2009, με στόχο την ένταξη της Ελλάδας σε μηχανισμό στήριξης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οταν ακουτε και επαναλμβανεται το: ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να κουμπωνεστε. Το αντιθετο ισχυει ......

Ανώνυμος είπε...

καρατζαμπουρδαs spiking

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...