Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Χάλασε ο κόσμος. Μασόνος και λαμόγιο;



Σε πανικό οι ποδίτσες.
Για την ιστορία, είναι η πρώτη φορά που στην ελληνική μασονία διορίζεται με δικαστική απόφαση προσωρινή διοίκηση στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος.
Μετά τις εισαγγελικές παρεμβάσεις λόγω των αποκαλύψεων για τη μαύρη τρύπα στα ταμεία της Μεγάλης Στοάς, που καταγράφει 3.418 μέλη, τις άγνωστες υπόγειες διαδρομές του 1.504.327 ευρώ που υπεξαιρέθηκαν και τις άκαρπες προσπάθειες της παλαιάς διοίκησης να εκφοβίσει όσους ζητούσαν κάθαρση τόσο στο κτίριο της οδού Αχαρνών όσο και στις 107 μασονικές στοές της Ελλάδος, το κλίμα στην πυραμίδα του τεκτονισμού άλλαξε άρδην μετά τον διορισμό προσωρινής διοίκησης.
Οι αδιάφθοροι που διορίστηκαν μετά την δικαστική απόφαση θα κάνουν φύλλο και φτερό όλα τα λογιστικά βιβλία, τις κινήσεις του ταμείου (έσοδα-έξοδα), τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τη μισθοδοσία, τα διαχειριστικά έγγραφα, τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών κ.λπ. της Μεγάλης Στοάς.
Η θητεία του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου με πρόεδρο τον Μέγα Διδάσκαλο Κωνσταντίνο Πολίτη είχε λήξει στις 25 Ιανουαρίου 2016 και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τρεις ανορθόδοξες τακτικές και έκτακτες γενικές συνελεύσεις.
Πέρυσι, μετά από αίτηση τριών μελών της Μεγάλης Στοάς αρχικά και εν συνεχεία άλλων 20, διατάχθηκε μέσω ασφαλιστικών μέτρων η προσωρινή αναστολή των αποφάσεων τριών συνελεύσεων (23.1.2016, 20.2.2016 και 14.5.2016) που πραγματοποιήθηκαν στην Τεκτονική Αδελφότητα. Η αναστολή έχει ισχύ μέχρι την έκδοση οριστικής δικαστικής απόφασης επί του θέματος των συνελεύσεων. Αυτό όμως σηματοδότησε την απουσία διοικητικού συμβουλίου στην ανωτάτη ιεραρχία του τεκτονισμού.
Μάλιστα, με την περσινή δικαστική απόφαση διατάχθηκε η παλιά διοίκηση να παραδώσει διάφορα έγγραφα, όπως αυτό της πρόσληψης εταιρείας ορκωτών λογιστών (μετά το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης), το βιβλίο μητρώου των μελών και των ταμειακά εντάξει μελών, τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των επίμαχων γενικών συνελεύσεων κ.λπ. Συνολικά το δικαστήριο διέταξε να παραδοθούν 19 έγγραφα και στοιχεία. Ωστόσο, λόγω της ανυπαρξίας διοίκησης αυτά δεν παραδόθηκαν πότε.
Μετά τη δικαστική αυτή εξέλιξη του περασμένου έτους, 23 τέκτονες προσέφυγαν και πάλι στη Δικαιοσύνη ζητώντας τον διορισμό προσωρινής διοίκησης.
Το δικαστήριο έκρινε «κατάλληλα, ικανά και παρέχοντα τα εχέγγυα για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους που θα τους ανατεθούν» 11 τακτικά και 5 αναπληρωματικά μέλη της προσωρινής διοίκησης της Τεκτονικής Αδελφότητας.
Τα 11 μέλη της προσωρινής διοίκησης της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και τα 5 αναπληρωματικά που διορίστηκαν είναι :
Τακτικά:
1) Βασίλειος Κούτσης
2) Δημήτριος Μακρατζάκης
3) Αέτιος Τζιφάκης
4) Νίκος Ζωγόπουλος
5) Στέλιος Νομικός
6) Νίκος Σαμανίδης
7) Δημήτριος Δενεδιός
8) Γεώργιος Κολύρης
9) Παναγιώτης Τσάκωνας
10) Θεόδωρος Δαρδαβέσης
11) Λεωνίδας Κασιάπης

Αναπληρωματικά:
1) Αναστάσιος Μπουρμπούλιας
2) Ιγνάτιος Κρανιδιώτης
3) Μάξιμος Κανέτης
4) Διονύσιος Ματαράγκας
5) Χαράλαμπος Μελιτάς

Υπεύθυνος για τη συγκρότηση σε σώμα της προσωρινής διοίκησης ορίστηκε ο Βασίλειος Κούτσης.
Παράλληλα, όμως, ο Κωνσταντίνος Πολίτης και 95 τέκτονες φιλικά προσκείμενοι σε αυτόν υπέβαλαν αίτηση αλλά και παρέμβαση ζητώντας κι αυτοί με τη σειρά τους τον διορισμό προσωρινής διοίκησης. Οι αιτήσεις αυτές συνεκδικάστηκαν με αυτή των 23 και με την ίδια δικαστική απόφαση απορρίφθηκαν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...