Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Ο Αρχιτρομοκράτης, μιλά για ….τρομοκρατία.



Οι κυβερνητικές δυνάμεις στο Ιράν είναι "επικεφαλής" της διεθνούς τρομοκρατίας, (επειδή δεν αγοράζουν αμερικάνικα όπλα)δήλωσε σήμερα σε ομιλία του ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν στην διάρκεια της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο βασίλειο.
"Η υποχρέωσή μας ενώπιον του θεού και του λαού μας και ολόκληρου του κόσμου είναι να είμαστε ενωμένοι στην μάχη απέναντι στις δυνάμεις του κακού και του εξτρεμισμού όπου και αν βρίσκονται...Το ιρανικό καθεστώς είναι επικεφαλής της διεθνούς τρομοκρατίας".
Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο βασιλιάς είπε ακόμη ότι η Σαουδική Αραβία δεν θα δείξει επιείκεια απέναντι σε όποιον επιχειρήσει να χρηματοδοτήσει την τρομοκρατία.
"Δεν θα είμαστε ποτέ επιεικείς δικάζοντας όποιον χρηματοδοτεί την τρομοκρατία με όποιον τρόπο ή μέσο και θα εφαρμόσουμε όλη την δύναμη του νόμου", είπε.
Όμως…. εντοπίσθηκε τεράστιος αριθμός πυρομαχικών της ΙSIS σε αυτοσχέδια αποθήκη στη Μοσούλη, με αποστολέα την Σαουδική Αραβία.
Τα όπλα και τα πυρομαχικά εντοπίσθηκαν σε αποθήκη που εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του ISIS καθώς υποχωρούν, στη Μοσούλη. Και λύνουν το μυστήριο, ποιός εξοπλίζει το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο εμφανίζει μιά μεγάλη επάρκεια όπλων και πυρομαχικών στα πεδία των μαχών.
Η Σαουδική Αραβία μόνο θεωρητικά μάχεται την ισλαμική τρομοκρατία. Για να ενισχύσει αυτήν την δήθεν αντιτρομοκρατική δέσμευση, ο αμερικανός πρόεδρος Ντ Τραμπ, ξεκίνησε την πρώτη επίσκεψή του στο εξωτερικό, από το Ριάντ της Σ. Αραβίας.
Πρωταρχικός σκοπός της πολιτικής του σουνιτών Σαουδαράβων και των άλλων αραβικών κρατών του κόλπου, είναι να εμποδίσουν την λεγόμενη επέκταση του Ιράν και των σιιτικών ένοπλων ομάδων στην περιοχή. Γι αυτό κι έχουν αναμιχθεί σε έναν αιματηρό πόλεμο στην Υεμένη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...