Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Πολύ… Αρλεκιν διαβάζει η σκρόφα.Ο Τραμπ της είπε δώσε πρώτα αυτά που χρωστάς στο ΝΑΤΟ, και μετά βλέπουμε. Με τον πλανητάρχη βρήκε να συζητήσει για το… κλίμα; Aς κοιτάξει πρώτα τα εργοστάσια της που έχουν βρωμίσει όλη την Ευρώπη

Η Μέρκελ δήλωσε ότι η διάσκεψη των χωρών-μελών της ομάδας G7 είχε «μία απογοητευτική» συζήτηση για την κλιματική αλλαγή, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ θα τηρήσουν την Συμφωνία του Παρισιού.  
Κατά την άποψή της Μέρκελ, η αναφερόμενη συμφωνία είναι τόσο σημαντική, που δε θα πρέπει να γίνει ο οποιοσδήποτε συμβιβασμός για την εφαρμογή της. Το τελικό ανακοινωθέν της διάσκεψης της ομάδας των χωρών της G7 αναφέρει ότι οι ΗΠΑ δεν ακολούθησαν στις λοιπές χώρες της ομάδας, ως προς την έκφραση υποστήριξης των προβλεπομένων στην Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. Όλες οι χώρες-μέλη της ομάδας -εκτός των ΗΠΑ- επιβεβαίωσαν «την ουσιαστική δέσμευσή τους» στην εφαρμογή της αναφερόμενης συμφωνίας.
Οι ηγέτες της G7, δεσμεύτηκαν πάντως για την ελευθερία των αγορών, αλλά και για «την μάχη κατά του εμπορικού προστατευτισμού», ενώ παράλληλα δηλώνουν την αντίθεσή τους, στην υιοθέτηση μη δίκαιων εμπορικών πρακτικών.
Το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου των κρατών-μελών της ομάδας G7 για το ζήτημα των σχέσεων με την Ρωσία, αναφέρει επίσης την ετοιμότητα των κρατών που συμμετέχουν στην αναφερόμενη ομάδα προκειμένου “να εφαρμοστούν νέα περιοριστικά μέτρα”, εάν το απαιτήσουν οι εξελίξεις στην Ουκρανία.

Παράλληλα, στο ίδιο κείμενο υπάρχει η δέσμευση των χωρών-μελών για τη μείωση των ανισοτήτων και την υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αναφέρεται ότι η Βόρεια Κορέα “εξελίσσεται σε ουσιαστική απειλή” για την διεθνή ειρήνη και σταθερότητα. Παράλληλα, εκφράζεται η ετοιμότητα της G7 για την ενίσχυση των μέτρων εμπορικού και οικονομικού περιορισμού κατά της Βόρειας Κορέας, εκτός κι αν εγκαταλείψει το πυρηνικό και το πυραυλικό πρόγραμμά της.Η ομάδα G7 εκφράζει επίσης, την ανησυχία της για την κατάσταση της κλιμακούμενης έντασης στη Νότια Σινική Θάλασσα, καλώντας για την αποστρατικοποίηση των «αμφισβητούμενων περιοχών».Τέλος τα Γερμανικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...