Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Μην τολμήσουν να αγγίξουν την …χαρτόκουτα μου, γιατί θα τους πάρει ο διάολος.



Το απεκάλυψε ο δημοσιογράφος Ραλφ Σίνα σε σχόλιο-ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες για το online πρόγραμμα του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης (ARD):
Πιο συγκεκριμένα:
“Η άφεση χρέους για την Ελλάδα αποτελεί προ πολλού μία πραγματικότητα, καθώς έχουν συμφωνηθεί μακρά περίοδος χάριτος και γελοιωδώς χαμηλά επιτόκια. Όσο σθεναρά κι αν αντιτάσσεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην επίσημη απομείωση χρέους πριν από τις γερμανικές εκλογές, οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα δουν, στην καλύτερη περίπτωση, να επιστρέφει ένα ελάχιστο ποσοστό των δανείων που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα. Αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι. Για την Αθήνα η ΕΕ έχει γίνει προ πολλού μία ένωση μεταφοράς πόρων. Το τρέχον, τρίτο πρόγραμμα βοήθειας θα πρέπει να αντικατασταθεί τον επόμενο χρόνο από ένα τέταρτο (δηλαδή 5ο Μνημόνιο- πρόγραμμα βοήθειας. Σε διαφορετική περίπτωση η κρατική χρεοκοπία είναι προγραμματισμένη.
Και αυτό γιατί η Ελλάδα δεν θα έχει, σε εύλογο χρονικό διάστημα, την απαραίτητη αξιοπιστία για να σταθεί στις αγορές. Όλες οι προβλέψεις της Κομισιόν για τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αποτελούν, εδώ και χρόνια, απλό ευχολόγιο. Οι προσπάθειες για περικοπές και οι φορολογικές επιβαρύνσεις των τελευταίων ετών, καθώς και η άνθηση του τουρισμού δεν αλλάζουν το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της χωρίς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις”.
Όπως αντιλαμβάνεσθε τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων αφ΄ενός μεν θα γνωρίσουν απίστευτη υποτίμηση-σοκαριστική σχεδόν για τον πολιτισμένο κόσμο-αφ΄ετέρου οι Έλληνες θα μπουν επιτέλους στο πετσί του ρόλου για τον οποίο είναι γεννημένοι: Αυτόν του σερβιτόρου της Ευρώπης.
Στο μεταξύ για να αντιληφθείτε ότι το διεφθαρμένο εγχώριο πελατειακό κράτος αναγκάζεται να παραδώσει τα κλειδιά του στους ξένους το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” σας δίνει μια είδηση που σοκάρει αλλά είναι ενδεικτική των όσων θα ακολουθήσουν.
Γερμανοί οικονομικοί επιθεωρητές αλωνίζουν τα Υποθηκοφυλακεία των Κυκλάδων και όχι μόνο ώστε να εντοπίσουν τα ακίνητα Ελλήνων επιχειρηματιών, πολιτικών προσώπων, τραπεζιτών και λοιπών που αποτελούν την εγχώρια ελίτ και οι οποίοι βρέθηκαν με πλουτισμό που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αυτό γίνεται ενόψει της χρεοκοπίας και οι ξένοι προσπαθούν να κατάσχουν όσα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας έναντι των δις ευρώ ελληνικού χρέους.
Ειδικά σε νησιά όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Τήνος, η Σύρος, η Κύθνος οι Γερμανοί επιθεωρητές έχουν μείνει έκθαμβοι από τον πλούτο της εγχώριας ελίτ.

Αυτό που ζητά ο Σόιμπλε, μόνο γενίτσαροι μπορούν να το προσυπογράψουν

 

Κάθε εργάσιμη ημέρα κλείνουν κατά μέσο όρο 100 επιχειρήσεις

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...