Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Κε πρέσβη ιδού οι υποτακτικοί σας .Όπως το… «Στρατηγέ ιδού ο στρατός σας».



Για όσους δεν γνωρίζουν το είπε ο μέγας δημοκράταρος Παναγιώτης Κανελλόπουλος υποδεχόμενος τον αμερικανό στρατηγό Τζέιμς Βαν Φλιτ παρουσιάζοντας το στρατιωτικό άγημα: «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας», ενώ αποκάλεσε το κολαστήριο της Μακρονήσου «Νέο Παρθενώνα».

Είναι θέμα της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τη συγκυρία και να κάνει αλλαγές που θα δείξουν ότι η Ελλάδα είναι καλό μέρος για επενδύσεις”, ανέφερε πριν λίγες ώρες ο Αμερικανός πρέσβης μιλώντας σε συνέδριο για τις επενδυτικές ευκαιρίες και προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας, για να προσθέσει, ότι στον τομέα της ενέργειας στην περιοχή υπάρχουν πολλές εξελίξεις σε ομόκεντρους κύκλους που ξεκινούν από τη χώρα μας. Ζήτησε να προχωρήσουν ιδιωτικοποιήσεις που καθυστερούν .
Αναφερόμενος στις ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή, επανέλαβε την πάγια αμερικανική στρατηγική υπέρ της ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και της διαφοροποίησης των πηγών εφοδιασμού με ενέργεια.
Τάχθηκε υπέρ της προώθησης των αγωγών ΤΑΡ, του ελληνοβουλγαρικού, των νέων εγκαταστάσεων Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα και την Αλεξανδρούπολη και του κάθετου αγωγού που θα συνδέει τα συστήματα φυσικού αερίου από την Ελλάδα ως την Ουκρανία. Τόνισε ωστόσο ότι οι υποδομές αυτές δεν θα πρέπει να μεταφέρουν ρωσικό φυσικό αέριο αλλά θα αλλάξουν την εξίσωση και δεν θα επιτρέπουν στη Ρωσία να χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο. Επανέλαβε δε την αντίθεση των ΗΠΑ στον αγωγό Νόρθ Στρημ 2 αλλά και τον ελληνοϊταλικό (ITGI) που δεν εξυπηρετούν όπως είπε τα ευρωπαϊκά και ελληνικά συμφέροντα.
Ο κ. Pyatt ανέφερε οτι υπάρχουν μεγάλες προοπτικές για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας στη χώρα μας (ο ΤΑΡ, ανέφερε χαρακτηριστικά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου) καθώς η Ελλάδα έχει το πλεονέκτημα της γεωγραφικής της θέσης που συνδέει την Ασία και την Ανατολική Μεσόγειο με τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.


Την παρέμβαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για ισχυρό επιχειρηματικό όνομα της Ελλάδας απαιτούν με αφόρητες πιέσεις οι Αμερικανοί. Για την ακρίβεια απαιτούν την σύλληψή του.
Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών των ΗΠΑ είναι τόσο μεγάλο όνομα που θα προκληθεί σάλος σε περίπτωση που τον ακουμπήσει η Δικαιοσύνη όπως απαιτούν οι ΗΠΑ. Οι υπερατλαντικοί άλλωστε από την εκλογή Τραμπ και στη συνέχεια δεν κρατάνε τα προσχήματα.  Η διαρροή για την πίεση των Αμερικανικών Αρχών προς την ελληνική κυβέρνηση για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία από τη μία έχει προκαλέσει αμηχανία στο κυβερνητικό στρατόπεδο και από την άλλη ενθαρρύνει τον Τσίπρα να τα βάλει με όλους τους εγχώριους Ολιγάρχες όσο βαριά επώνυμα κι αν έχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...