Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

"Τρίζει" η καρέκλα του…. αντιπροέδρου.



Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία κ. Μπαλωμενάκης στηλιτεύει το περιβόητο τριμερές μνημόνιο μεταξύ Γεωργιάδη, Πειραιώς και ΓΙΕΝ, ενώ παράλληλα διαβεβαιώνει πως θα ακολουθηθεί από την αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή η πρακτική του ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ντυνάν.
Πάμε και στην τρέχουσα Εξεταστική. Ήρθε την Τετάρτη στη δημοσιότητα ένα μυστικό τριμερές μνημόνιο ανάμεσα στο υπ. Υγείας, την τράπεζα Πειραιώς και το ΚΙΕΝ. Όπως αναγράφεται στο εν λόγω μνημόνιο, σκοπός του ήταν να οδηγήσουν και οι τρεις πλευρές στον πλειστηριασμό το νοσοκομείο με καθεστώς εχεμύθειας. Συνηθίζονται τέτοιου είδους πρακτικές; Κι αν όλα έγιναν υπό το «φως», όπως διατείνονται οι βουλευτές της ΝΔ στην Επιτροπή, γιατί να συνομολογηθεί ο όρος της απόλυτης εχεμύθειας;
Το «τριμερές» συμφωνητικό δεν είναι αθώο κείμενο! Φυσικά και δεν είναι ένα τεχνικού χαρακτήρα έγγραφο, όπως αγωνιωδώς επιχειρεί να το εμφανίσει σήμερα ο κ. Γεωργιάδης. Δεν επρόκειτο καν για έναν «οδικό χάρτη διάσωσης» του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Ήταν μία, βήμα το βήμα, δεσμευτική «προπεριγραφή» της διαδικασίας πλειστηριασμού που τελικά ακολουθήθηκε. Ως υπουργός Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης, δεν είχε καμία απολύτως δουλειά να ανακατευτεί σε μια -όπως ο ίδιος την ονομάζει- ιδιωτική συναλλαγή. Δεν είχε, εκ του Νόμου, εξουσία να πάψει το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, να διορίσει στη συνέχεια άτομα δικής του επιλογής και αρεστά στο μελλοντικό ιδιοκτήτη, στην Τράπεζα Πειραιώς. Με το τριμερές «εμπιστευτικό» κείμενο, εμπνεύσεως απ' ό,τι προκύπτει Γεωργιάδη, άναψε το πράσινο φως για μια συναλλαγή που ελέγχεται τόσο για σκοπιμότητα όσο και για το πολύ χαμηλό τίμημά της.

Κατά του Γεωργιάδη στρέφεται με δήλωσή του από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος, και ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέας Μαρτίνης λέγοντας…. “Πληροφορήθηκα ότι στο βραδινό δελτίο του ΑΡΤ ο κ. Γεωργιάδης οργίλος με αποκάλεσε "κλέφτη".
Δεν με θίγει και ως γιατρός κατανοώ υποσυνείδητους συνειρμούς.
Με αυτή τη λογική δεν θα με εξέπληττε αν ο κ. Μηταράκης με χαρακτηρίσει "μηχανορράφο" ,ο κ. Βορίδης "υπηρέτη συμφερόντων", ο κ. Λοβέρδο"ψεύτη" η ο κ. Χατζηδάκης "γκεϊ" κ.α.
Η αλήθεια στην επιτροπή”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...