Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Δηλαδή τι θέλετε τώρα; Να στενοχωρηθούμε για την Θράκη που κείται μακράν;



Τεράστιο εθνικό θέμα ανοίγει η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου (που μετά τον ξεσηκωμό που έγινε, ο Αρχιεπίσκοπος τη θεωρεί σχέδιο συμφωνίας) καθώς πλέον οι νόμιμες θρησκείες της χώρας θα πάψουν να είναι δημοσίου δικαίου και θα γίνουν ιδιωτικού.
Τι σημαίνει αυτό;
Εκτός από το ότι οι ορθόδοξοι ιερείς θα είναι πλέον έρμαιο στις διαθέσεις των δανειστών, καθώς ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να ζητούν περικοπή του ποσού που συμφωνήθηκε μεταξύ Τσίπρα-Ιερώνυμου. Αυτό σημαίνει ότι αύριο οι δανειστές θα μπορούν να ζητήσουν την εν λόγω περικοπή ακόμη και 50%, μέσα στις δημοσιονομικές αλλαγές που μπορεί να προτείνουν. Παράλληλα, οι ιερείς θα είναι και έρμαιο του οποιουδήποτε μπορεί να προσφύγει σε ελληνικό ή ευρωπαϊκό δικαστήριο και εφόσον δεν θα είναι πλέον δημοσίου δικαίου, να ζητά να μην πληρώνουν οι Έλληνες το επίδομα στους ιερείς.
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε, ότι οι φόβοι των κληρικών είναι δικαιολογημένοι ύστερα και από αυτά που δήλωσε ο Ν. Φίλης: «Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί το κράτος να μισθοδοτεί εις τον αιώνα τον άπαντα τους ιερείς»
Πέραν όμως των όποιων οικονομικών παγίδων υπάρχουν για ιερείς και αρχιερείς αλλά και γενικότερα για τα οικονομικά της εκκλησίας, το μέγιστο θέμα είναι εθνικό και αφορά τη Θράκη και τους Έλληνες μουσουλμάνους στους οποίους μόνιμα στοχεύει η Τουρκία και το εκεί προξενείο.
Εφόσον η χώρα προχωρά προς την «ουδετεροθρησκεία», όπως την ονόμασε ο κ. Τσίπρας, και όλοι οι εκπρόσωποι των θρησκειών θα φύγουν από τον έλεγχο του κράτους και οι εκκλησίες θα γίνουν ιδιωτικού δικαίου, το κράτος δεν θα μπορεί να διορίζει τους μουφτήδες στη Θράκη. Έτσι θα γίνει πράξη το αιώνιο όνειρο της Τουρκίας, να ορίζει τους μουφτήδες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική υπόσταση της ακρογωνιαίας ελληνικής αυτής περιοχής, όπου κατοικούν Έλληνες μουσουλμάνοι.
Από την ίδρυση του ελληνικού κράτους υπήρχε ισονομία μεταξύ των μεγάλων θρησκειών στη χώρα μας. Εφόσον όμως τώρα καταργούνται οι σχέσεις και τα προνόμια της Ορθοδοξίας, καταργούνται και από τις άλλες δύο μεγάλες θρησκείες, δηλαδή τον Μουσουλμανισμό και τον Ιουδαϊσμό.
Το θέμα ανέδειξε αρχικά ο Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ, ενώ στη συνέχεια το επιβεβαίωσε και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM και στον δημοσιογράφο, Π. Τζένο.
Να συμπληρώσουμε δε, ότι τώρα βγαίνουν μία-μία οι μυστικές συμφωνίες Τσίπρα-Ερντογάν, που να σημειωθεί, στις αρχές του επόμενου μήνα θα υπάρχει και νέα συνάντηση μεταξύ τους στην Κωνσταντινούπολη.
Π.Ζ.
Crashonline.gr

 

Μας λένε ψέματα: Η μισή Ευρώπη πληρώνει τους ιερείς

 

Οι ιερείς σε χειρότερο εργασιακό καθεστώς από τους μουφτήδες


ΕΡΤ:  Έβγαλαν… πεθαμένο Μητροπολίτη να μιλήσει θετικά για τη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...