Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Έρχεται και το…. Xριστιανόσημο;



Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, λέει ο λαός. Και πάνω σε αυτή τη λογική στηρίζεται η προπαγανδιστική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου το σλόγκαν του ΣΥΡΙΖΑ «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» δεν είναι τυχαίο.
Το 2013 σε συνέδριο του ΑΠΘ με Θέμα Εκκλησία και Αριστερά, ο κ. Κουράκης είχε προτείνει «να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος. Είναι προφανές ότι όταν ζητούν το διαχωρισμό κράτους εκκλησίας δεν νοείται μισθοδοσία ιερέων οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος από την πολιτεία». Και αμέσως μετά ο κ. Κουράκης προτείνει: «η εναλλακτική πρόταση είναι να επιβληθεί ειδικός φόρος σε όσους πολίτες δηλώνουν  κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην εκκλησία».
Η πρώτη πρόταση του κ. Κουράκη έγινε πράξη με την επονομαζόμενη ιερή  συμφωνία των κυρίων Τσίπρα και Ιερώνυμου  όπου οι κληρικοί παύουν να ανήκουν στους δημόσιους υπαλλήλους. Ωστόσο, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι της λογικής της σαλαμοποίησης τους έταξε ότι επί του παρόντος θα πληρώνονται από το κράτος.
Επειδή όμως τίποτα δεν είναι τυχαίο, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το επόμενο χρονικό διάστημα  πιθανόν μετά από μια δικαστική προσφυγή κάποιου που θα δηλώνει άθεος ή χιλιαστής να βγει απόφαση όπου θα πληρώνουν τους ορθόδοξους κληρικούς μόνο οι ορθόδοξοι πιστοί.
Επομένως σύντομα θα δούμε την υλοποίηση – να γίνεται πράξη- το «δίκαιο έτοιμα» ο κλήρος να πληρώνεται μέσω ειδικού φόρου από όσους δηλώνουν στην φορολογική τους δήλωση ότι είναι Χριστιανοί ορθόδοξοι. Το σύστημα αυτό εξάλλου, εφαρμόζεται ήδη στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης. Να σημειωθεί ότι κατ” επανάληψη ο αξιότιμος αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει δηλώσει ότι είναι όχι μόνο Γερμανοτραφής αλλά και υποστηρικτής του γερμανικού μοντέλου θρησκευτικής ουδετερότητας. Έχει δηλώσει μάλιστα ότι «θα ήθελα να ζω στην Γερμανία και να είμαι θρησκευτικά ουδέτερος» .
Να σημειωθεί ότι το 2013 στην πρόταση Κουράκη σύσσωμα τα υπόλοιπα κόμματα είχαν αντιδράσει κάνοντας λόγο για ανακάλυψη νέου φόρου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακόμα και οι ΑΝΕΛ κατακεραύνωναν τον κ. Κουράκη που προτείνει φορολόγηση της ελληνορθόδοξης πίστης υπερβαίνοντας κατά πολύ τα εσκαμμένα όπως έλεγαν στην ανακοίνωση τους.
Με λίγα λόγια τώρα που ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι αφού το δημόσιο θα απαλλαχτεί από 10.000 ιερείς  και θα μπορεί να προσλάβει 10.000 νέους δημοσίους υπαλλήλους, εμμέσως πλην σαφώς μας προετοιμάζει ότι σύντομα θα είναι ώριμο και το αίτημα ενός εκκλησιαστικού φόρου κατά τα γερμανικά πρότυπα που τόσο πολύ θαυμάζει και ο Αρχιεπίσκοπος. Υπόψιν ότι στην Γερμανία ο εκκλησιαστικός φόρος που αφορά καθολικούς και διαμαρτυρόμενους – όχι τα υπόλοιπα θρησκεύματα – καθώς είναι οι δυο επίσημες θρησκείες, ανέρχεται σε 8-9% επί της φορολογίας εισοδήματος. Δηλαδή, εάν κάποιος Γερμανός έχει εισόδημα 50.000 ευρώ και ο φόρος εισοδήματος είναι 10.000 ευρώ, ο εκκλησιαστικός φόρος είναι συν 800 ευρώ. Συνολικά δηλαδή θα πληρώσει 10.800 ευρώ. Βέβαια όποιος δηλώνει άθεος δεν πληρώνει αυτό το φόρο. Γεγονός που έχει κάνει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανών να έχουν δηλώσει άθεοι προκειμένου να γλυτώνουν αυτή την επιβάρυνση. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει εδώ με την ένδεια των Ελλήνων αν υποστούν ένα ακόμα χαράτσι προκειμένου ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να απολύσουν 10.000 ιερείς και να προσλάβουν 10.000 κομματικούς δημόσιους υπαλλήλους.
Crashonline.gr

Eμεις πάντως θα προτείναμε κάτι ποιο λογικό αφού θέλουν να κάνουν Μ.Κ.Ο τις μητροπόλεις, γιατί περί αυτού πρόκειται,οχι τίποτε άλλο ,να μην μπλέκουμε με τους γερμανούς της ΑΑΔΕ. Να βάλουν εισιτήριο εισόδου στις εκκλησίες ,για να βγάζουν τα έξοδα τους. Είναι ποιο δίκαιο. Θέλεις να πας εκκλησία; Kόψε το… εισητηριάκι σου. Ρε που πάμε. Είχαν ξεφύγει τα μανουάλια και τα θυμιατήρια από τους τοκογλύφους, τώρα τα θέλουν και αυτά. Έτσι και το καταφέρουν σπάει και ο τελευταίος κρίκος. Το πατρίς …κατασχέθηκε ολοκληρωτικά, το οικογένεια …διαλύθηκε με την φυγή  άνω των 500.000 νέων, το θρησκεία θα γίνει  …Μ.Κ.Ο του… Σόρος.



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού κάνουν τους παπάδες ιδιωτικούς υπάλληλους, ίσως τους δω και να κατεβαίνουν σε απεργία διεκδικώντας αύξηση μισθού, αφήνοντας άταφους, απάντρευτους και αβάπτιστους τους πιστούς. Θα πέσω κάτω.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΣΗΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ .

Ανώνυμος είπε...

και τους μουφτηδες να τους πληρωνουν οι μουσουλμανοι .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...