Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει.



Τα είδε όλα στον αέρα η Άνγκελα Μέρκελ, όταν το κυβερνητικό αεροσκάφος «Konrad Adenauer» που θα τη μετέφερε στην Αργεντινή για τη Σύνοδο της G20 αναγκάστηκε να κάνει έκτακτη προσγείωση στην Κολονία. Το πρόβλημα που καθήλωσε το αεροπλάνο της, φαίνεται πως ήταν πιο σοβαρό απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Και δεν ήταν το μοναδικό που αντιμετώπισε η Μέρκελ στην… περιπέτεια που έζησε.
Το θρίλερ ξεκίνησε 20 λεπτά μετά την απογείωση από το Βερολίνο.
Ο κυβερνήτης του κυβερνητικού αεροσκάφους ενημέρωσε τους επιβάτες του περίπου στις 20:30 (21:30 ώρα Ελλάδας) ότι θα έστρεφε το Airbus στην Κολονία διότι τεχνικό πρόβλημα προκάλεσε διακοπή λειτουργίας πολλών ηλεκτρικών συστημάτων.
Σύμφωνα με το Spiegel, ολόκληρο το σύστημα επικοινωνίας του αεροσκάφους τέθηκε εκτός λειτουργίας. Ο πιλότος έστειλε τον κωδικό έκτακτης ανάγκης 7600, ο οποίος αναφέρει ότι τα συστήματα επικοινωνίας ήταν εκτός λειτουργίας. Μια τέτοια βλάβη του συστήματος επικοινωνίας, που εξασφαλίζεται από διάφορα συστήματα αντικατάστασης, είναι εξαιρετικά σπάνια. O κωδικός 7600 είναι ένας από τους τέσσερις ειδικούς αναγνωριστικούς κωδικούς που μπορούν να μεταδοθούν μέσω αναμεταδότη, δηλαδή με ραδιοσήμα, από το πλήρωμα του πιλοτηρίου έως τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Για παράδειγμα, ο κωδικός 7500 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναφέρει αεροπειρατεία αεροσκάφους χωρίς να το αναφέρει συγκεκριμένα στην ραδιοφωνική συχνότητα. Ο κώδικας 7600 από το Airbus, περιγράφεται συχνά από τους πιλότους ως “76 – χρειάζομαι ραδιόφωνο μου” ή “76 – δεν ακούω τίποτα”.
Το Spiegel αναφέρει ότι βλάβη ήταν πιο δραματική από ό, τι ήταν γνωστό μέχρι τώρα: Ένα τέτοιο περιστατικό θεωρείται επικίνδυνο και δίνεται σήμα έκτακτης ανάγκης στην αεροπορία. Ως εκ τούτου, οι πιλότοι αποφάσισαν αμέσως να σταματήσουν την πτήση προς την Αργεντινή. Την ώρα εκείνη, το αεροσκάφος της Άνγκελα Μέρκελ ήταν στον εναέριο χώρο της Ολλανδίας.
Η τεχνική βλάβη που προκάλεσε την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου της Άνγκελα Μέρκελ στην Κολονία δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα. Όταν το A340 έφτασε στο αεροδρόμιο της Κολονίας, οι πιλότοι αντιμετώπισαν άλλη μια δυσκολία: το αεροδρόμιο βρίσκεται υπό ανακατασκευή και μόνο ο μικρότερος από τους διαδρόμους ήταν διαθέσιμος εκείνη τη στιγμή.
Μοιραία, το αεροσκάφος μακρινών αποστάσεων έπρεπε να επιβραδύνει πολύ γρήγορα. Επειδή είχε καταναλώσει λίγη κηροζίνη από το Βερολίνο και δεν μπορούσε να ρίξει τα καύσιμα προσεγγίζοντας στην Κολωνία, το πρόβλημα στην προσγείωση ήταν ακόμα σοβαρό. Εξαιτίας αυτού, το σύστημα πέδησης υπερθερμάνθηκε – και η πυροσβεστική υπηρεσία έπρεπε να παρέμβει προληπτικά.
Η προσγείωση ήταν δύσκολη και απότομη, καθώς το αεροσκάφος είχε ακόμη στις δεξαμενές πολύ μεγάλη ποσότητα καυσίμων και οι χειριστές χρειάστηκε, πολύ περισσότερο από ό,τι συνήθως, να καταφύγουν στα φρένα του.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΑΝΕ ΤΗ ΒΡΩΜΙΑΡΑ

Ixnos είπε...

Το πήρε το μήνυμα.

Ανώνυμος είπε...

Πως το λενε το "πεφωτισμενο" παιχνιδι με τις καρτες; Την εχει στην αναμονη για την αγχονη. Πριν απο αυτην ηταν ηδη κρεμασμενοι ο Κανταφι ο αλλος του Ιρακ, ο Μουμπαρακ κλπ

Ανώνυμος είπε...

Καμπαλίστρια είναι . Στό στόχαστρο τής αντικαμπάλ καί όχι μόνο αυτή ....
Οί νεοταξίτες θρηνούν τήν αποτυχία τους . Τήν πούτσησαν τουτέστιν ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...