Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Θα γίνει η Ιταλία παράδειγμα προς μίμηση, η αποφυγή;



Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδεικνύεται αυτή η “αλληλεγγύη κι ομοφωνία” όλων των Γερμανικών χωρών - μελών της ευρωζώνης απέναντι σε μία και μοναδική χώρα. Τα 18 από τα 19 κράτη της ευρωζώνης, δηλαδή με επίσημο νόμισμα το ευρώ (€), σε ένα ενωμένο Μέτωπο εναντίον της Ιταλίας με την δήθεν δικαιολογία περί φασιστικού κινδύνου από την άνοδο της ακροδεξιάς. Όποιος δεν συμφωνεί με τους γκαουλαϊτερ της Γερμανίας στις Βρυξέλλες  είναι ακροδεξιός και φασίστας.
Ομόφωνα λοιπόν οι 18 χώρες της ευρωζώνης, με επικεφαλής τη Μέρκελ και το τσιράκι της τον  Μακρόν, στήθηκαν απέναντι στην "ακροδεξιά" ιταλική κυβέρνηση που επέλεξε ο ιταλικός λαός και την καλούν ακολουθήσει τις εντολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ν' αποσύρει τον προϋπολογισμό της (με έλλειμμα 2,4%), να υποταχθεί, ν' ακολουθήσει "τη σοφή απόφαση της Ελλάδας και του κυρίου Τσίπρα" επισείοντας την απειλή "Θα σας κάνουμε Ελλάδα"!

Κυβερνήσεις "αριστεράς", δεξιάς, συγκυβερνήσεις σοσιαλδημοκρατών και δεξιάς, αλλά κι από κυβερνήσεις της "καλής και συνετής ακροδεξιάς", όπως αυτή της Αυστρίας, για να υπερασπιστούν τη δημοκρατική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το δώρο στους λαούς από την "ελεύθερη αγορά": το ευρώ (€).
 

Η Επιτροπή με σύμφωνη κι ομόφωνη γνώμη όλων των Γερμανοκρατούμενων κρατών της ευρωζώνης καλούν την Ιταλία να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό της. Ένας τοίχος εναντίον ενός άλλου τοίχους. Από τη μία πλευρά οι υπερασπιστές της δήθεν δημοκρατικής πορείας της Ε.Ε. Γιούνκερ και Μοσκοβισί κι από την άλλη η "άτακτοι" κι ανυπάκουοι: ο καθηγητής Κόντε με τους Ντι Μάιο και Σαλβίνι.
 

Η ιταλική κυβέρνηση δεν συνάντησε τη συμπαράσταση καμίας από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που συνθέτουν την ευρωζώνη. Ούτε καν ψιθύρους απλής κατανόησης: “απόκλιση λένε από τους όρους και περιορισμούς στους εθνικούς προϋπολογισμούς θα ήταν αδικαιολόγητη κι επικίνδυνη”.
 
Το 2018 δεν υπάρχει καμία χώρα να διακινδυνεύσει την δήθεν αντιφασιστική ευρωπαϊκή προοπτική, ούτε καν οι χώρες που πολλοί θεωρούν φιλικά προσκείμενες απέναντι στην "εθνικοκυριαρχική" ιταλική κυβέρνηση, όπως η Αυστρία του Σεμπάστιαν Κουρτς, η Ολλανδία του Μαρκ Ρούτε και φυσικά εναντίον της Ιταλίας -μάλιστα στην πρώτη γραμμή- όλες εκείνες οι χώρες που υποτάχθηκαν στην Επιτροπή, όπως Ελλάδα, Κύπρος, Πορτογαλία, Ισπανία, στον γαλλογερμανικό άξονα.  

Η ιταλική κυβέρνηση, για πρώτη φορά στην Ιταλία μετά από περισσότερα από 30 χρόνια κοινοβουλευτική και εκλογική απόλυτη πλειοψηφία, βρίσκεται μπροστά σε μάχες.  

Το δίλημμα αυτού του πολέμου είναι: "να το κάνουν όπως ο Τσίπρας" ή να ακολουθήσουν το "εθνικοκυριαρχικό" τους, τον "λαϊκιστικό" δρόμο για ν' αποδώσουν στους Ιταλούς ανέργους κι απολυμένους, στον ιταλικό λαό όσα παραδόθηκαν στις τράπεζες;
Και... τον παράγοντα Ματαρέλα -του δεξιού προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας που προτάθηκε κι εκλέχθηκε από την αριστερά, δηλαδή ένα πραξικόπημα με την άρνηση υπογραφής του Νόμου για τον προϋπολογισμό. Μια αντισυνταγματική πράξη που όμως μπορεί να δικαιολογηθεί ως υπεράσπιση της Ενωμένης Ευρώπης, του "Ευρωπαϊκού Πατριωτισμού" και την προστασία του λαού από μια κατάρρευση του "ευρώ".
Μπορεί ο ιταλικός λαός να αντισταθεί στην επέλαση του υπερεθνικού κεφαλαίου;

Σήμερα ο ιταλικός λαός κι η "ακροδεξιά" κυβέρνησή του επιλέγουν υποχρεωτικά για ν' αντιμετωπίσουν την επέλαση του 4ου Ράιχ που «αγαπά» η αριστερά, οι δυνάμεις της προόδου, της εργασίας και του σοσιαλισμού, όσο κι αν αυτό φαντάζει "περίεργο" κι ανατρέπει όσα μέχρι σήμερα διαδίδουν τα ΜΜΕ για την κατάσταση στην Ιταλία:

Oταν η πράξη των ηγετών της ευρώ-χούντας, με επικεφαλής Την Μέρκελ και τον Μακρόν στρέφεται εναντίον της ιταλικής κυβέρνησης, τότε δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό να καταλάβεις το τι είναι ΕΕ και ποιοι οι δικτάτορες της Ευρώπης, οι σύγχρονοι φασίστες… 
Και όταν αυτό το ΜΕΤΩΠΟ
εναντίον της Ιταλίας συγκροτείται πάνω στα κλισέ της «δημοκρατίας» και του «αντιφασισμού», τότε αντιλαμβάνεσαι και την ιδεολογική και πολιτική δολιότητα των δυνάμεων του 4ου Ράιχ…
Δολιότητα που συνίσταται στο «ξέπλυμα» του δικού τους σύγχρονου φασισμού με τον αφορισμό του παλιού…
Το 4ο Ράιχ «ξεπλένεται» με το 3ο Ράιχ και ταυτόχρονα αφορίζει και στιγματίζει κάθε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, και την πλέον υποτυπώδη, εναντίον του, σαν «απειλή της δημοκρατίας» και «φασισμό»…
Σε αυτό το παιχνίδι της σύγχρονης ΑΠΑΤΗΣ  το άλλοθι το δίνουν οι ενσωματωμένες και μεταλλαγμένες «αριστερές» δυνάμεις, οι οποίες σέρνουν, με ιδιαίτερο υστερικό πάθος, το χορό του «αντιφασιστικού» ΜΕΤΩΠΟΥ του σύγχρονου ΦΑΣΙΣΜΟΥ…
Η Ιταλία σήμερα ξεσκεπάζει τις ΠΡΑΞΕΙΣ και τη ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ των σύγχρονων δυνάμεων του 4ου Ράιχ και ιδιαίτερα των δυνάμεων της νεοταξικής «αριστεράς». 







1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΞΕΦΥΓΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ . Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΕΣΣΙΑ ΤΩΝ ΤΑΛΜΟΥΔΙΣΤΩΝ , ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΗΣΕ !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...