Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Ανάκληση προϊόντων



Την άμεση ανάκληση συγκεκριμένου προϊόντος ζήτησε ο ΕΦΕΤ, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση στη χώρα μας του προϊόντος “Γαύρος αποξηραμένος και αλατισμένος”, το οποίο περιέχει βιοτοξίνη (ισταμίνη) σε ποσότητα που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικά επιτρεπόμενο όριο.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία “OCTOPUS-Snack aus getrockneten Pazifik-Sardellen”, προέλευσης Βιετνάμ, σε συσκευασία των 40 g, με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 18.07.19.
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συγκεκριμένου προϊόντος, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.
Επίσης ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για το μη εγκεκριμένο προϊόν Natur caps, για στυτική δυσλειτουργία.
Έπειτα από εργαστηριακούς ελέγχους, στο εν λόγω προϊόν βρέθηκαν οι δραστικές ουσίες «Sildenafil, Tadalafil», oι οποίες ανήκουν στην κατηγορία ουσιών με φαρμακευτική δράση, χωρίς να αναγράφονται στην επισήμανση της συσκευασίας. Το προϊόν, σημειώνει ο ΕΟΦ, παρουσιάζεται ως συμπλήρωμα διατροφής με φυτικές ύλες.
«Η χρήση του αναφερόμενου μη εγκεκριμένου προϊόντος ενέχει σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ως εκ τούτου εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.
Ο ΕΟΦ υπενθυμίζεται ότι η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας του Οργανισμού, από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...