Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Ποιο μαλάκας πεθαίνεις.



Σύμφωνα με τον ψεκασμένο, την ημέρα της εορτής των Ταξιαρχών και της Πολεμικής Αεροπορίας, είχαμε μια θετική εξέλιξη. Για πρώτη φορά», όπως ανέφερε Τουρκικά αεροσκάφη ζήτησαν την άδεια της Ελλάδας για να εισέλθουν στο FIR Αθηνών, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου το οποίο προβλέπει μέτρα για την αποφυγή των εντάσεων της ημέρες εορτών.

«Σήμερα, ημέρα της γιορτής των Ταξιαρχών και της Πολεμικής Αεροπορίας είχαμε μια σημαντική εξέλιξη. Ξέρετε ότι υπάρχει ένα πρωτόκολλο σε σχέση με τις γιορτές για την αποφυγή εντάσεων και παραβιάσεων. Για πρώτη φορά είχαμε αίτηση αδείας των τουρκικών αεροσκαφών να εισέλθουν στο FIR Αθηνών», ανέφερε ο επικίνδυνος για την χώρα.

Στην πραγματικότητα, έδωσε την ευκαιρία στην Τουρκία να «φρεσκάρει» την διεκδίκησή της επί του ΕΕΧ και της αμφισβήτησης του FIR Αθηνών.

Πως το κατάφερε αυτό;
Η Τουρκία ζητά άδεια για τον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ) μέχρι τα 6 ν.μ., όπως και συνέβη, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό ΥΠΕΞ.
Όμως ο Ελληνικός Εναέριος Χώρος (πλήρης εθνική κυριαρχία) φθάνει μέχρι τα 10 ν.μ., όχι μέχρι τα 6 ν.μ., όπως τα χωρικά ύδατα.
Αυτό γιατί η Ελλάδα όρισε τον εναέριο χώρο της στα 10 ναυτικά μίλια με Προεδρικό Διάταγμα του 1931 για σκοπούς αεροπλοΐας και αστυνόμευσης του εναέριου χώρου.
Δεν τα γνωρίζει αυτά ο προδότης;
Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ως Ελληνικό Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ) την περιοχή μεταξύ των 6 ν.μ. (που συμπίπτει με τα χωρικά ύδατα) και των 10 ν.μ. που έχει ορισθεί ως όριο του Ελληνικού ΕΕΧ.
Στον χώρο μεταξύ 6 και 10 ν.μ. γίνονται κατά βάση οι περισσότερες παραβιάσεις  (ξεκίνησαν από το 1975) των Τούρκων, οι οποίοι θεωρούν ότι πετάνε σε διεθνή εναέριο χώρο και όχι σε ελληνικό, όπως ισχύει κανονικά.
Aναφορικά με το FIR Αθηνών η Τουρκία δεν δέχεται να καταθέτουν τα στρατιωτικά της αεροσκάφη σχέδια πτήσης στην Αθήνα, για πτήσεις στο διεθνή εναέριο χώρο, όπως τον αντιλαμβάνονται αυτοί, παρά μόνο μέχρι τα 6.ν.μ.Αμφισβητεί τα όρια του FIR Αθηνών διεκδικώντας την διχοτόμηση του Αιγαίου με μια κάθετη γραμμή από βορά προς νότο, θέτοντας το διεθνή εναέριο χώρο που περιβάλλει τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Δωδεκάνησα) υπό την αρμοδιότητα του FIR Κωνσταντινούπολης.
Για να καταλάβουμε τι συνέβη, πρέπει να παραθέσουμε την απάντηση των Τούρκων.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ απαντά στον Καμμένο: «Αναγνωρίζουμε μόνο τα 6 μίλια»

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χ. Ακσόι δήλωσε:
«Όπως είναι γνωστό, τόσο για τις πολιτικές όσο και για τις στρατιωτικές πτήσεις, μια χώρα πρέπει να ζητήσει άδεια για να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο μιας άλλης χώρας. Η χώρα μας φυσικά αναγνωρίζει τα έξι μίλια εναέριου χώρου της Ελλάδας και ζητά άδειες πτήσης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και τις συμβάσεις για πτήσεις προς και από την Ελλάδα. Αυτή δεν είναι μια νέα πρακτική».
Ο ξεφτιλισμένος  Καμμένος, στην πραγματικότητα, έδωσε την ευκαιρία στην Τουρκία να «φρεσκάρει» την διεκδίκησή της επί του ΕΕΧ και της αμφισβήτησης του FIR Αθηνών.



Το σημερινό ανέκδοτο του Ψεκασμένου...

Καμμένος στην ΚΟ ΑΝΕΛ: Καταψηφίζουμε, αποσύρουμε υπουργούς και συνεχίζουμε


Και ποιος θα τους δώσει τα εκατομμύρια  που θα χάσουν ρε αρχιμαλάκα; Eσυ; Θα σου φύγουν όλοι, εάν δεν έχουν ήδη φύγει. .



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εάλω η χώρα πλέον. Ο σιχαμένος νομίζει ότι με πάνω από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνους- Ισλαμιστές εντός της χώρας, μπορεί να κάνει μαγκιές στον αρχι-ισλαμιστή Ερντογάν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...