Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Ωχ. Θα έχουμε «κλαίουσες νοσοκόμες», και… "κορμοράνους";



Έκρυθμη είναι η κατάσταση στον Κόλπο καθώς ο σαουδαραβικός βασιλικός Στρατός εισέβαλε στο Μπαχρέιν και εισήλθε στην πρωτεύουσά του Μανάμα για να στηρίξει την σουνιτική βασιλική οικογένεια των Αλ Χαλίφα η οποία της συντριπτική είναι έτοιμη να ανατραπεί από την συντριπτική πλειοψηφία των υπηκόων της οι οποίοι είναι σιίτες. Τα σαουδαραβικά στρατεύματα φαίνονται σε τηλεοπτική κάλυψη να μπαίνουν στο Bahrain από την γέφυρα King Fahd η οποία συνέδεει τις δύο χώρες
Η επέμβαση έγινε δύο ημέρες πριν την δίκη και την απόφαση κατά του Σιίτη ιμάμη Ayatollah Sheikh ‘Issa Qassem.
 Η βασιλική οικογένεια του Bahrain φοβάται ότι το αποτέλεσμα της δίκης θα προκαλέσει μαζική εξέγερση και θα προκαλέσει ένα κύμα βίας. Το Δικαστήριο του Μπαχρέιν αναμένεται να δικάσει στις 7 Μαΐου τον Σιίτη θρησκευτικό ηγέτη Ίσα Κασίμ με τις κατηγορίες της παράνομης συγκέντρωσης χρημάτων, ξέπλυμα χρήματος και υποστήριξης της τρομοκρατίας.
 Στις 20 Ιουνίου 2016 οι Αρχές του Μπαχρέιν αφαίρεσαν την υπηκοότητα στον Ίσα Κασίμ και έθεσαν εκτός νόμου το Ισλαμικό Ίδρυμα Διαφώτισης, του οποίου ηγείται.
 Δεν είναι η πρώτη φορά που στρατεύματα της Σαουδικής Αραβίας εισέρχονται στο Μπαχρέιν. Το 2011 είχαν επίσης σπεύσει για να καταστείλουν την εξέγερση των Σιιτών

Ένα από τα ρεπορτάζ που μετέδωσε το CNN  την εποχή της εισβολής στο Κουβέιτ από τον «κακό Σαντάμ», παρουσίαζε μια νεαρή Κουβεϊτιανή νοσοκόμα που διηγούνταν με λυγμούς και λεπτομέρειες την εισβολή των Ιιρακινών στρατιωτών στο μαιευτήριο της πόλης του Κουβέιτ και την αρπαγή των λεχωνών, αφού πρώτα τους απέσπασαν τα νεογέννητα που κείτονταν νεκρά στο πάτωμα! Ήταν όλα ψέματα: η «νοσοκόμα» ήταν η κόρη του Κουβεϊτιανού πρέσβη στην Ουάσιγκτον, φοιτήτρια στις ΗΠΑ. Και η ιστορία με τις λεχώνες ήταν ένα σενάριο γραμμένο από τον Μάικ Ντίβερ, πρώην σύμβουλο σε θέματα επικοινωνίας του προέδρου Ρίγκαν, και την αμερικανική εταιρία δημοσίων σχέσεων «Χιλ και Νόουλτον», η οποία πληρώθηκε για το «ρεπορτάζ» από την κυβέρνηση του Κουβέιτ!(3)
Βεβαίως ως σύμβολο του «πολέμου της παραπληροφόρησης» στον Περσικό, παραμένει η «φωτογραφία του κορμοράνου».
Κατά τη διάρκεια των συμμαχικών επιχειρήσεων εναντίον του Ιράκ, μεταδόθηκε από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία η φωτογραφία ενός κορμοράνου που είχε πέσει στην τεράστια πετρελαιοκηλίδα μετά το βομβαρδισμό των πετρελαιοπηγών του Κουβέιτ από τα ιρακινά αεροπλάνα. Η φωτογραφία συνοδευόταν από λεζάντα για το τεράστιο μέγεθος της οικολογικής καταστροφής που προκάλεσαν οι Ιρακινοί, ένας ακόμη λόγος για να δικαιολογηθεί η συμμαχική επιδρομή. Όμως λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα αποδείχτηκε ότι η φωτογραφία του κορμοράνου δεν είχε καμιά σχέση με τα γεγονότα. Είχε τραβηχτεί πριν από μήνες στις ακτές της Βρετάνης όταν μετά το ναυάγιο ενός πετρελαιοφόρου δημιουργήθηκε μια τεράστια κηλίδα στη Μάγχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...