Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Μόνο η δίωξη των κουλουράδων θα εμπίπτει στην αρμοδιότητα των δικαστών.



Μετά την κατάργηση των Εισαγγελέων στις ποινικές διώξεις κατά τραπεζικών στελεχών, τώρα έρχεται και νέα διάταξη με την οποία οι δανειστές θέλουν να εξασφαλίσουν το ακαταδίωκτο στα λαμόγια από τις λίστες της φοροδιαφυγής, δηλαδή στην Τρόικα Εσωτερικού.


Όπως είναι γνωστό, με τον νόμο 4389 του 2016 που ψηφίστηκε πέρυσι τον Μάιο, δίνεται το δικαίωμα στα funds να αγοράσουν τα δάνεια όλων των... χρωμάτων (όχι μόνο τα κόκκινα). Από εδώ και πέρα, το παιχνίδι αγριεύει και θα ζήσουμε "ιστορικές" στιγμές. Τα funds θα είναι "ψυχροί εκτελεστές" των συμβάσεων και θα τις καταγγέλλουν ακόμα κι αν κάποιος έχει μείνει πίσω μία ή και μισή δόση!
Ακόμα και κάποιες εξαιρέσεις που υπήρχαν στον 4389/2016 και αφορούσαν σε δάνεια με εγγύηση του δημοσίου, δάνεια που έχουν εμπράγματη εξασφάλιση την πρώτη κατοικία μέχρι 140.000 και δάνεια του ταμείου παρακαταθηκών, καταργήθηκαν με την τροπολογία της προηγούμενης Πέμπτης. Πλέον, από την πώληση των δανείων δεν εξαιρούνται ούτε τα δάνεια με εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ (Ταμείο...
Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων), ούτε καν τα δάνεια με εγγύηση του δημοσίου που αφορούν σεισμόπληκτους, πυρόπληκτους και πλημμυροπαθείς!

Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις με τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας θα γίνονται με διαδικασίες εξπρές με... όρους που ευνοούν τις τράπεζες και ο πολίτης θα στερείται και τα λίγα ένδικα μέσα που είχε για να προστατευτεί.
 Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και το ειδικό σώμα της ΕΛ.ΑΣ. που θα αναλάβει τις εξώσεις είναι προ των πυλών..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...