Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Ενισχύονται οι δυνάμεις εθνοφυλακής στα νησιά.Με έκτακτη επιθεώρηση και ενίσχυση των εθνοφυλάκων  στο Καστελόριζο, στη Ρω και στην Στρογγύλη  απαντά το ΓΕΕΘΑ στις τουρκικές NAVTEX οι οποίες περικυκλώνουν το νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα με συνεχείς ασκήσεις.
Το ΓΕΕΘΑ έχει αποφασίσει   να προχωρήσει σε ενίσχυση όλων των φρουρών των κρίσιμων νησιών του ανατολικού Αιγαίου δηλαδή εκτός από τη Μεγίστη και τη Ρω και στο Φαρμοκονησι, το Αγαθονήσι και την Παναγιά τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικό έτσι ώστε να είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.
Το  ΓΕΣ έστειλε στη Μεγίστη και τα άλλα δύο παρακείμενα νησιά εσπευσμένα τον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού Αντιστράτηγο Νικόλαο Μανούρη,  ο οποίος επιθεώρησε  την Διοίκηση Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) ΜΕΓΙΣΤΗΣ, καθώς τη ΡΩ και τη ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ. Ο Αντιστράτηγος επιθεώρησε όλο το πλέγμα της αμυντικής διάταξης τα ΑΣΔΕΝ στα συγκεκριμένη νησιά και συνομίλησε με προσωπικό από τις εκεί φρουρές εθνοφυλακής.


Χθες συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών η επιτροπή εξωτερικών και άμυνας ,για την αμφισβήτηση των θαλάσσιων συνόρων με την κατατεθειμένη απειλή των τούρκων στον ΟΗΕ, ως αιτία πολέμου εάν αμφισβητήσουμε την κατάληψη των συνόρων μας, Σήμερα στείλαμε μια αρμάδα πλοία στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...