Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Ουδέν μονιμότερον της …άσκησης.



Οδηγίες προς ψεκασμένους «ναυτιλλόμενους».
Η Τουρκία ανακοίνωσε πριν λίγο ότι ξεκινά επιχείρηση αστυνόμευσης στο κέντρο του Αιγαίου (NCAGS), όπου για τέσσερις ημέρες θα μπορεί να πραγματοποιεί ελέγχους, νηοψίες σε εμπορικά σκάφη και αλιευτικά, καλώντας όλα τα παραπλέοντα σκάφη να είναι σε επαφή με το επιχειρησιακό κέντρο της Σμύρνης και να υπακούουν τις εντολές του! 

Όλα τα πλοία, θα πρέπει ανατολικά των 6 μιλίων από τις ελληνικές ακτές, να αναφέρονται στην Τουρκία!

Συγκεκριμένα με τη NAVTEX 474/17, η Τουρκία αναγγέλλει την πραγματοποίηση από 15-19 Μαΐου της τετραήμερης επιχείρησης DENIZ KURDU 2017, για «Ναυτική Συνεργασία και Κατεύθυνση Εμπορικών Πλοίων» (Naval Cooperation and Guidance For Shipping- NCAGS) σε όλο το μήκος και πλάτος των διεθνών υδάτων του Αιγαίου, βορείως του 37ο Παραλλήλου, βόρεια δηλαδή της Αμοργού και μέχρι τις ακτές της Χαλκιδικής. 

Με τη NAVTEX αυτή καλούνται οι «αρχές ναυσιπλοΐας και τα εμπορικά, αλιευτικά σκάφη, μεγαλύτερα των 300 GRT, να συνεργασθούν με το Τουρκικό Ναυτικό Κέντρο (TNSC) που είναι εγκατεστημένο στη Σμύρνη, χωρίς καθυστέρηση».

Τα εμπορικά και αλιευτικά σκάφη καλούνται επίσης να αναφέρονται απευθείας στο Κέντρο της Σμύρνης όταν πλέουν στις περιοχές της άσκησης και να στέλνουν “FORMAT ALFA” 24 ώρες πριν εισέλθουν στην περιοχή NCAGS.

Στην τουρκική NAVTEX μάλιστα αναφέρονται και η ηλεκτρονική διεύθυνση και τα τηλέφωνα του Κέντρου της Σμύρνης, στα οποία θα πρέπει να... αναφέρονται τα εμπορικά και αλιευτικά σκάφη που πλέουν ακόμη και στο κέντρο του Αιγαίου:

E-MAIL: turkishnavyshippingcenter@dzkk.tsk.tr
TEL: +90 0232 365 58 01 - FAX : +90 0232 367 31 01

Σε διαφορετική περίπτωση θα ελέγχονται από ένοπλα μέσα του τουρκικού κράτους, δηλαδή την Ακτοφυλακή και το Ναυτικό.

Με την άσκηση αυτή, ενώ ήταν ταυτόχρονα σε ισχύ δύο άλλες NAVTEX - η μία για άσκηση Έρευνας και Διάσωσης γύρω από το Καστελόριζο και η άλλη (NAVTEX 474/17) με πραγματικά πυρά σε μια μεγάλη περιοχή μεταξύ των Ψαρών της Σκύρου και της Ευβοίας  η Τουρκία «στραγγαλίζει» την Ελλάδα για δεύτερη φορά, μετά την διακοίνωση στον ΟΗΕ περί «τουρκικής υφαλοκρηπίδας» στην Α.Μεσόγειο.



Πάντως για να είμαστε και δίκαιοι, στον Κορινθιακό δεν διεκδίκησε δικαιώματα.



Και όλο να το πάρουν δεν πρόκειται να ανοίξει ρουθούνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...