Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Καλημέρα…. Ζήτω το.... Ελλάντα και το.... Ακρόπολις.



Η παγκοσμιοποίηση δεν μπορεί να κινηθεί προς τα πίσω και η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ (TTIP) πρέπει να προχωρήσει, τόνισε από το Βερολίνο η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα που είπε οτι εάν ήταν Γερμανός θα την ψήφιζε. Δηλαδή την έκαψε σαν την Χίλαρυ.
Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η ολοκλήρωσή της δεν θα πραγματοποιηθεί άμεσα, υπονοώντας την αντίθεση του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε ανάλογες συμφωνίες.
Σύμφωνα με την κ. Μέρκελ, στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα συνεργασίας των υπηρεσιών Πληροφοριών των δύο χωρών, πάντα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η Γερμανίδα καγκελάριος εξήρε τον ρόλο του Μπαράκ Ομπάμα στη σύναψη της  Συμφωνία των Παρισίων για το Κλίμα, ενώ συμπλήρωσε ότι η Γερμανία έχει λάβει το μήνυμα για την ανάγκη αύξησης των δαπανών για την Άμυνα στο πλαίσιο του NATO και έχει προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση
«Η είσοδος της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι ένα θέμα που απαιτεί λύση, με τη συμβολή των ΗΠΑ», πρόσθεσε η κ, Μέρκελ, η οποία τόνισε ότι Γερμανία και ΗΠΑ επιθυμούν έναν «ανοικτό κόσμο», σημειώνοντας ότι θα προσπαθήσει να έχει το ίδιο καλή συνεργασία και με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.


Πάντως o Ομπάμα και η Μέρκελ δεν έβγαλαν τσιμουδιά για το ελληνικό χρέος. Η Γερμανία απέρριψε οριστικά την «έκκληση» Ομπάμα έστω να συζητηθεί το ελληνικό χρέος! Κι αυτό έχει την εξήγησή του:

O Oμπάμα έπαθε την πλάκα του από την χλιδή μέσα στην οποία ζει η ελληνική ελίτ (Προεδρικό Μέγαρο, Μέγαρο Μαξίμου, Ίδρυμα Νιάρχου) και συνειδητοποίησε πως εάν κουρευτεί το χρέος χωρίς να γίνουν μεταρρυθμίσεις, χωρίς δηλαδή να υπάρξει λιγότερο διαπλεκόμενο-με μια χούφτα οικογένειες- κράτος η ελίτ θα συνεχίσει να λεηλατεί το δημόσιο χρήμα και ο λαός θα υποφέρει. Ο Ομπάμα έφυγε πιο σοφός από την Αθήνα .Αρα πάπαλα για το χρέος.
Πίσω από τη γνωστή “εμμονή” του Σόιμπλε στις δημοσιονομικές διορθώσεις και στην εθνικοποίηση των χρεών των τραπεζών που είπε ότι «εμείς δανείζουμε εμείς αποφασίζουμε»,  παίζεται η αλλαγή του management της ΕΕ και η μεταφορά του σε ιδιωτικά χέρια (ένα πιο προωθημένο μοντέλο διακυβέρνησης με στόχο την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη διοίκηση). Η προσπάθεια αυτή δεν φαίνεται ότι τελικά θα πετύχει παρόλο το τεχνητό χάος που έχει δημιουργηθεί στην ΕΕ για να κρύβει όσα γίνονται. Χάθηκαν πολλά χρόνια άδικα επί προεδρίας Ομπάμα σε ένα τεχνοκρατικό μοντέλο ανάπτυξης που είναι λάθος. Μόνο κέρδος ήταν να σκεπασθούν οι ένοχοι στη κορυφή της πυραμίδας στις ΗΠΑ και στην ΕΕ.
Δεν είναι τυχαία η νίκη Τrump, που θα σπρώξει τα πράγματα να συμβούν, πριν η παγκόσμια οικονομική φούσκα σκάσει και τη πληρώσουν όλοι. Για το λόγο αυτό είναι αναγκαία η αποχώρηση των ΗΠΑ από διεθνή ηγετικά παιγνίδια. Γίνεται για λόγους προστασίας της ύπαρξής των και για να λειτουργήσουν μαζί με τη Βρετανία σαν σανίδα σωτηρίας του διεθνούς κεφαλαίου, άρα της δικής τους ανάπτυξης. Στη διάλυση που θα υπάρξει θα δημιουργηθούν νέα σχήματα. H εκλογή Trump στις ΗΠΑ ήταν αποτέλεσμα του Brexit, που προηγήθηκε. Η Γαλλία έχει ήδη αρχίσει να ζεσταίνει τις μηχανές της…
Αυτή τη περίοδο ο κ.Trump εξισορροπεί τα πράγματα πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί για να κερδίσει χρόνο και σταθερότητα, όμως δεν μπορεί να κάτσει για καιρό σε αυτή τη θέση. Έτσι, αυτά στα οποία αναλίσκεται κάποτε θα ξεφουσκώσουν καθώς τα θεμελιώδη μεγέθη στη διεθνή σκακιέρα δεν αλλάζουν εύκολα. Τα πολλά ISO, οι διεθνείς συνθήκες για τη προστασία του περιβάλλοντος, των τροφίμων, η εμπορική συμφωνία ΕΕ και ΗΠΑ, που θα κάνει ισχυρότερη τη Γερμανία και αυτούς που την ελέγχουν (είναι και αυτό ένα είδος τυριού) κλπ. κάτω από το τυρί έκρυβαν τη φάκα, που ήταν ο έλεγχος και η παράδοση της ανάπτυξης ανά περιοχή σε συγκεκριμένα χέρια.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με το παρόν πολιτικό κατεστημένο, που περπατάει με τις μπάντες και είναι της εποχής της Ακρόπολης (το κάθε αποπλανημένο Κατινάκι γίνεται βουλευτής, υπουργός και πρωθυπουργός). Δεν είναι δυνατόν η χώρα να συνεχίζει να διοικείται με ένα τόσο άρρωστο και διεστραμμένο συναίσθημα αυτοσυντήρησης.

Πάντως εμείς οι ιθαγενείς χωρίς να σκεφτούμε πως αφού μπορούν και μας δουλεύουν  οι Κοντομηνας, Αλαφούζος, και Χατζηνικολάου, τι μπορούν να μας περάσουν οι χίλιοι εξπέρ του είδους που είναι στην υπηρεσία του φονιά Ομπαμα;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παιζεις παιχνιδια στον υπολογιστη; Εχεις καψει φλαντζες με το Gran Turismo και το GTA San Andreas? Πηγαινε παρε το American truck simulator, θα χεστεις επανω σου, 12 ευρω το εχουν -@@@@ δεκα το πηγαν οι μαλακες- τωρα το ειδα, θα παθεις εξαρτηση!
Δεν θελει ουτε σφαιρατη καρτα γραφικων ουτε επεξεργαστη Ι5 Ι7. Αν εχεις αναλυση οθονης 1600χ900 και μια ταπεινη GT610 θα παιξει στα HIGH settings υποφερτα. Παρε ενα χειριστηριο της πλακας και πλακωσου να ευχαριστηθεις οδηγηση.
http://www.you.gr/pc-parts/paichnidia-(1)/paichnidia-pc/american-truck-simulator-california-(pc)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...