Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Μα τι μπουρδελοχώρα μας κατάντησαν;



Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι οι Βορειοελλαδίτες κατέφευγαν σε Βουλγαρία, Σκόπια και Αλβανία προκειμένου να κάνουν τα ψώνια τους, τώρα όπως προκύπτει από δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet  2.000 Έλληνες του Βορείου Αιγαίου πηγαίνουν στο ΑΪβαλί προκειμένου να κάνουν τα ψώνια τους.
Την ίδια ώρα που η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στα ελληνικά νησιά έχει χτυπήσει κόκκινο ενώ επικρέμαται η απειλή της εισβολής χιλιάδων μουσουλμάνων παράνομων λαθρομεταναστών που ήδη έχουν αναστατώσει τα νησιά, οι Έλληνες σπεύδουν ομαδικά στις μικρασιατικές ακτές για… να κάνουν τα ψώνια τους.
Την ίδια ώρα που στους καταυλισμούς των παράνομων λαθρομεταναστών στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου γίνεται το έλα να δεις και η αναστάτωση είναι σχεδόν καθημερινή, οι κάτοικοι αυτών των νησιών σπεύδουν καθημερινά στις απέναντι μικρασιατικές ακτές για να κάνουν των ψώνια τους από τα τουρκικά παζάρια.
Η φορολογική πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων, με αποκορύφωμα της σημερινής, έχει αναγκάσει τους κατοίκους όλων των παραμεθόριων περιοχών να «ξενιτεύονται» προκειμένου να αγοράσουν τα προϊόντα που χρειάζονται, από τρόφιμα μέχρι ρούχα σε γειτονικές χώρες.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet, καθημερινά σχεδόν από την Μυτιλήνη σπεύδουν περίπου δυο χιλιάδες Έλληνες στην απέναντι αγορά του Αϊβαλή για να ψωνίσουν τα πάντα από ρούχα, οικοδομικά υλικά, οικιακά ειδή μέχρι και… τρόφιμα από τους Τούρκους. Τους τελευταίους μήνες μάλιστα όπως αναφέρεται, έχει αυξηθεί κατακόρυφα η κίνηση από ελληνικής πλευράς που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος τουριστικός πράκτορας, Eşref Jale, στο μεγάλο παζάρι που γίνεται κάθε εβδομάδα την Πέμπτη, έρχονται από την απέναντι ελληνική ακτή με τουρκικά φέριμποτ σε κάθε δρομολόγιο περίπου… 900 Έλληνες για να αγοράσουν από την τουρκική αγορά.
Το εντυπωσιακό είναι, πως ο κάθε Έλληνας μπορεί να ξοδέψει μέχρι και 200 ευρώ, αγοράζοντος σχεδόν τα πάντα, την ίδια ώρα που λέμε πως δεν υπάρχουν χρήματα λόγω οικονομικής κρίσης.
Ο πρόεδρος μάλιστα των Τουριστικού Ιδρύματος του Αϊβαλή, Ümit Özgültekin, ανέφερε χαρακτηριστικά πως κάθε Πέμπτη έχουμε ελληνική εισβολή στην τουρκική αγορά.



 
Εφοριακοί και πολιτικοί έστησαν κανονική συμμορία και δεν βρέθηκε ένας εισαγγελέας να τους ξεσκίσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...