Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Έβγαλαν το μεροκάματο οι επαγγελματίες διαδηλωτές.



Τώρα πάνε και για υπερωρίες. Ο Τσίπρας πληρώνει καλά.  
«Πεδίο μάχης» θυμίζει αυτή την ώρα η ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου.
Περίπου 150 αντιεξουσιαστές ρίχνουν συνεχώς βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, κυρίως από τη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Τοσίτσα, ενώ άρχισαν πλέον να στήνουν οδοφράγματα.
Η αστυνομία κάνει χρήση χημικών, προσπαθώντας να τους απωθήσει, ενώ σημειώνεται ότι αυτή την ώρα έχουν κλείσει όλοι οι δρόμοι στην περιοχή του Πολυτεχνείου.
Αντιεξουσιαστές έχουν στήσει οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη και έχουν βάλει φωτιές. Όλη η περιοχή γύρω από τα Εξάρχεια είναι αποκλεισμένη.


Νωρίτερα εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία κατά της επίσκεψης του Ομπάμα, στην οδό Σταδίου, στο ύψος της οδού Αμερικής, όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν από το μπλόκο που έχουν στήσει στο σημείο ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Μερίδα διαδηλωτών πέταξε πολλές βόμβες μολότοφ, ενώ οι αρχές ανταπάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και καπνογόνων.
Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας κατά της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Ελλάδα.
Αριστερές παρατάξεις, κόμματα, φοιτητικοί σύλλογοι, αντιεξουσιαστικές ομάδες και συνδικαλιστικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν έξω από το Πολυτεχνείο και διαμέσου της οδού Σταδίου επιχείρησαν να προσεγγίσουν την αμερικανική πρεσβεία, ωστόσο αστυνομικές κλούβες τους εμπόδισαν στο ύψος της οδού Αμερικής. Στο σημείο εκείνο σημειώθηκε ένταση, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν το φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων και απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πορεία του ΠΑΜΕ, καθώς οι διαδηλωτές επέστρεψαν στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια αποχώρησαν για...σουβλάκια και μπύρες κερασμένα απο το Κ.Κ.Ε.  Λίγο νωρίτερα επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς την αμερικανική πρεσβεία, ωστόσο εμποδίστηκαν από κλούβες της αστυνομίας που είχαν στηθεί στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου.

Μέλη του ΠΑΜΕ και πολλών λαϊκών επιτροπών από διάφορες περιοχές της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας και κατευθύνθηκαν διαμέσου της οδού Πανεπιστημίου προς την αμερικανική πρεσβεία, αλλά τη διέλευσή τους παρεμπόδισαν αστυνομικές κλούβες στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου. Κατά τη διάρκεια της πορείας δεν σημειώθηκαν εντάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...