Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

" Ώδινεν μυν η Αξιογλου με τον Τσακαλωτο και έτεκε …όρος "Η αξιολόγηση έκλεισε, αλλά μ’ ένα επώδυνο συμβιβασμό. Μας έφαγε η… black Friday. Όσο για την δήθεν διευθέτηση του χρέους; Mετα το 2018 η όποια συζήτηση.
Στο φως την πρόταση του ESM προς τους δανειστές για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους φέρνει  η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με αυτή, σε μακροπρόθεσμο επίπεδο τα μέτρα θα μειώσουν το ελληνικό χρέος σε ποσοστό επί του ΑΕΠ κατά 21,8% μέχρι το 2060. Δηλαδή από το 176,9% του ΑΕΠ που είναι σήμερα, θα μειωθεί βάσει των εκτιμήσεων του ESM στο 155,1% του ΑΕΠ.
Όμως  ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης θεωρεί ότι είναι δύσκολη η επίτευξη μιας συμφωνίας-πακέτο καθώς υπάρχουν πολλά ανοικτά μέτωπα τοποθετώντας το χρονικό πλαίσιο συμφωνίας μετά το Eurogroup και πριν το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχο, έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος μεταξύ των Ευρωπαϊκών θεσμών και των ελληνικών Αρχών και οι διαπραγματεύσεις τις τελευταίες ημέρες γίνονται σε «κλίμα καλής συνεργασίας», όμως παραμένουν ανοιχτά ζητήματα, κυρίως στο θέμα των εργασιακών μεταρρυθμίσεων και εκτιμά πως δεν μπορούν πλέον να κλείσουν στο τεχνικό επίπεδο οι διαφορές που χωρίζουν τις δύο πλευρές και συνεπώς θα πρέπει να υπάρξει «ανώτερη πρωτοβουλία», εννοώντας πολιτικός διάλογος.
Το «καλύτερο σενάριο» για τον αξιωματούχο θα ήταν μια «τεράστια πρόοδο στο τεχνικό επίπεδο» ως το Eurogroup και συμφωνία μεταξύ ελληνικών Αρχών, Ευρωπαϊκών Θεσμών και ΔΝΤ πριν τα Χριστούγεννα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...