Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Με ένα κλικ θα …παίρνεις το σπίτι του…. άλλου.



Τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών προωθούν τα κοράκια προκειμένου να αποφευχθεί η οργή των πολιτών και τα μπλόκα στις δικαστικές αίθουσες της χώρας.
Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είχαν  ζητηθεί και από τους δανειστές.
Όπως γράφει η «Realnews» ΔΝΤ και Κομισιόν ζητούν να συμπεριληφθεί σχετική ρύθμιση στη λίστα με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Οι δημοπρασίες θα διενεργούνται μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα σχεδιαστεί στα πρότυπα των αντίστοιχων του ΤΑΙΠΕΔ ή του “Τειρεσία”, ενώ οι δανειστές πιέζουν να εκποιηθούν τα ακίνητα 12.000 οφειλετών έως το τέλος του 2017 και επιμένουν να επαναληφθούν οι πλειστηριασμοί που δεν έγιναν φέτος λόγω των κοινωνικών αντιδράσεων και της αποχής των συμβολαιογράφων.

Σύμφωνα με την »Ημερησία», οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διεξάγονται χωρίς την φυσική παρουσία των συμβολαιογράφων οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν στοχοποιηθεί και δέχονται επιθέσεις και απειλές.  
Εξάλλου, η έναρξη ηλεκτρονικών πλειστηριασμών προβλέπεται στις νέες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΚΠΔ η διαδικασία διενέργειας του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, όλες οι σχετικές λεπτομέρειες, καθώς και οι ειδικότερες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται, καθορίζονται με προεδρικό διάταγμα, το οποίο θα έπρεπε να είχε εκδοθεί ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέχρι τον Ιούνιο του 2016.
Υπέρ των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι ασφαλώς και οι τράπεζες
Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, το ζήτημα αυτό βρέθηκε ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων στον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων που είχε η ελληνική πλευρά με τους Θεσμούς στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.
Εξάλλου, την δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους πλειστηριασμούς ακινήτων προτείνει και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.  
Κατά το ΤΧΣ, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ενθαρρύνουν τη συμμετοχή περισσότερων πλειοδοτών σε μια διαδικασία πλειστηριασμού και κάνουν τη διαδικασία πιο αποτελεσματική και διαφανή και ενδεχομένως πιο επικερδή για τον πωλητή.
Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα θα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος που είναι επισπεύδων, δηλαδή αυτός που κινεί τη διαδικασία του πλειστηριασμού να προχωρεί στη διαδικασία, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του ίδιου ή του συμβολαιογράφου. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στον πλειστηριασμό. Ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται η εγγυητική επιστολή συμμετοχής και οι προσφορές από τους πλειοδότες. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θεωρείται ότι είναι εύκολο να στηθεί αφού υπάρχει ήδη από το 2013 το μοντέλο των ηλεκτρονικών διαγωνισμών για μακροχρόνια μίσθωση ή πώληση ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (e-auction) του ΤΑΙΠΕΔ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ..ΚΛΙΚ , Ο ΕΝΑΣ ΕΞΑΘΛΙΟΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΞΑΘΛΙΟΜΕΝΟΥ ?? Η ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΛΙΚ Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...