Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Eρχετε… πόλεμος στο… Αιγαίο ;



Μετά τον αντιστράτηγος Μάικλ Φλιν, τον βασικό σύμβουλο θεμάτων ασφαλείας και επικρατέστερο για το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ότι “πρέπει να δούμε τον κόσμο από την οπτική της Τουρκίας και τώρα που η χώρα αυτή είναι σε κρίση χρειάζεται τη στήριξή μας”, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ανόητη τη στάση Ομπάμα έναντι της Τουρκίας και δηλώνοντας με νόημα ότι είναι η πιο σημαντική σύμμαχος των ΗΠΑ στον πόλεμο έναντι του Ισλαμικού Κράτους, ήρθε δεύτερο ηλεκτροσόκ;
Ο Μάικ Πένς, ο αντιπρόεδρος του Τραμπ σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδας “Χουριέτ” δήλωσε ότι "Η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα αποκαταστήσει άμεσα τους δεσμούς με την Άγκυρα. Η αποκατάσταση θα οδηγήσει πίσω στο επίπεδο των παλαιών μεγαλείων στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Η Τουρκία είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχος της Αμερικής στην περιοχή".
Την ίδια ώρα η αποθρασυνόμενη Άγκυρα  λόγω ανύπαρκτης εξωτερικής πολιτικής και παρουσίας,  περικυκλώνει με πραγματικά πυρά το Καστελλόριζο καθώς προανήγγειλε άσκηση στην περιοχή χθες το βράδυ μέσω NAVTEX  Αύριο Σάββατο και την Τρίτη 15 του μήνα, θα  πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά σε διεθνή ύδατα. 
 Η άσκηση θα διαρκέσει αύριο από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου, εντός του FIR Αθηνών αλλά εντάσσει μέσα και το Καστελλόριζο.  Επανάληψη της άσκησης θα γίνει και την Τρίτη.  Η Αθήνα απάντησε σήμερα με δική της NAVTEX, κηρύσσοντας την τουρκική NAVTEX παράνομη. Υπάρχουν σκέψεις να κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών ο Τούρκος πρεσβευτής. 'Ήδη έχουν καταπλεύσει στα Δωδεκάνησα μια κανονιοφόρος και μια πυραυλάκατος. 



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...
ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΚΕΡΙΑ; ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...