Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Βαίνωμεν προς διχοτόμηση;




Το πάνε από δω…. το πάνε από εκεί …στο σχέδιο Ατσεσον στριφογυρίζουν .
Απίστευτη αναφορά Ερντογάν στους Έλληνες και στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.
Αναφερόμενος σε αυτή είπε ότι του ζήτησε διμερή και πολυμερή συνάντηση, αλλά ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα γίνει δεκτή.  “Πλέον αυτή η ιστορία δεν πρέπει να τραβήξει πολύ. Μέχρι το τέλος της χρονιάς πρέπει πλέον να υπάρξει κάποια κατάληξη. Αλλά εάν λένε ‘αυτά τα εδάφη θα γίνουν δικά μας και η διοίκησή τους θα είναι εξ ολοκλήρου δική μας’ τότε δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτοί κάνουν όπως το πεινασμένο κοτόπουλο που νομίζει ότι βρίσκεται στην αποθήκη με το σιτάρι”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Μουσταφά Ακιντζί βρέθηκαν στην 7η Σύνοδο του Βοσπόρου όπου πραγματοποίησαν και αποκαλυπτικές ομιλίες όπως μεταδίδει ο Φιλελεύθερος.
Μέχρι το τέλος της χρονιάς πρέπει να φτάσουν κάπου οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι εάν η ε/κ πλευρά λέει ότι ‘αυτά τα εδάφη είναι δικά μας και θα τα διοικούμε εξ ολοκλήρου όλα’ , τότε αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι δεν μπορεί στις συνόδους της ΕΕ να υπάρχει η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας και πως υπάρχει και το ψευδοκράτος, ζητώντας έμμεσα αλλαγή σημαίας.
Στην ομιλία του είπε επίσης ότι στην Κύπρο γίνονται διαπραγματεύσεις για μήνες, για χρόνια. “Συνέχεια υπάρχει ροκάνισμα του χρόνου. Αυτή είναι η τακτική. Τί γίνεται; Ξέρετε; Μας λένε ‘εσείς δώστε την Κύπρο σε μας και μην ανακατεύεστε σε τίποτα. Αυτός είναι ο στόχος. Για σταθείτε. Δηλαδή απέκλεισε σε οποιαδήποτε περίπτωση στο νέο καθεστώς να ελέγχονται τα υπό κατοχή εδάφη από τη νόμιμη κυπριακή διοίκηση, αρνούμενος ταυτόχρονα την αποχώρηση του τουρκικού Στρατού από το νησί στο οποίο όπως είπε «Υπάρχει αίμα Τούρκων ηρώων" και για τον λόγο αυτό "Η Άγκυρα δεν μπορεί να συναινέσει στην παραχώρηση της εδαφικής κυριαρχίας στους Ελληνοκυπρίους». Τί θα δώσεις; Και πάνε και πάρα κάτω. Χωρίς να ντρέπονται και χωρίς να βαριούνται έρχονται στις συνόδους της ΕΕ με τη σημαία που συμμετέχει ολόκληρο το νησί. Κατ’ αρχήν τέτοια σημαία δεν μπορείτε να έχετε. Εδώ υπάρχει μια ΤΔΒΚ. Εσύ είσαι διοίκηση νοτίου Κύπρου. Στο βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία. Αυτό θα το δεις. Αυτό είναι ασέβεια. Με αυτό ή τον άλλο τρόπο αυτό θα το καταλάβουν.
«Χωρίς να ντρέπονται και χωρίς να βαριούνται, έρχονται στις συνόδους της ΕΕ με την σημαία που συμμετέχει ολόκληρο το νησί. Κατ' αρχήν τέτοια σημαία δεν μπορείτε να έχετε. Εδώ υπάρχει μια  "ΤΔΒΚ". Εσύ είσαι διοίκηση νοτίου Κύπρου. Στον Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία. Αυτό είναι ασέβεια» τόνισε, θέτοντας ζήτημα ακόμα και για τις συνόδους της ΕΕ, όπου υπάρχει η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ η ΤΔΒΚ αποκαλείται «ψευδοκράτος». 

Η πρόταση της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι να υπάρξουν παράλληλες διαδικασίες ώστε να υπάρξει διέξοδος στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, ωστόσο και σε αυτό παίρνουν αρνητική απάντηση, ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.
“Δεν θέλουμε να χαθεί αυτή η νέα ευκαιρία”, είπε ο Τ/κ ηγέτης, προσθέτοντας ότι δεν θα δεχτούν μια συμφωνία η οποία δεν θα εγγυάται την ισότητα, την ελευθερία και την ασφάλειά τους. Όπως είπε, το ίδιο επιθυμούν και για την άλλη πλευρά. Αναφέρθηκε και πάλι στις διαπραγματεύσεις της Ελβετίας λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν ήθελε να στείλει αντιπρόσωπο, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος όταν του το είχε ζητήσει ο ίδιος είπε ότι ήταν έτοιμος να στείλει αμέσως. Ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι η δική τους πρόταση τώρα είναι να υπάρξουν παράλληλες διαδικασίες ωστόσο και σε αυτό παίρνουν αρνητική απάντηση.
“Εάν δεν μπορεί να υπάρξει λύση, θα συνεχίσουμε το δρόμο μας”, είπε ο Τ/κ ηγέτης και κάλεσε τους επενδυτές και επιχειρηματίες που συμμετέχουν στη σύνοδο να επενδύσουν στα κατεχόμενα.
Ο Τ/κ ηγέτης υποστήριξε ότι “δυστυχώς για 53 χρόνια έχουν σφετεριστεί τα δικαιώματα των Τ/κ” και τους έχουν καταδικάσει στην απομόνωση, προσθέτοντας πως η μόνη διέξοδος που είχαν για τον έξω κόσμο ήταν η Τουρκία στην οποία οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ. Επανέλαβε ότι για τη σταθερότητα είναι σημαντικό να υπάρχει οικονομική διασύνδεση. Ανέφερε ότι από μια πιθανή λύση, στόχος τους είναι μαζί με την ε/κ πλευρά να διατηρήσουν φιλικές σχέσεις με την Τουρκία, προσθέτοντας ότι από αυτό το περιβάλλον και οι Ε/κ έχουν να κερδίσουν.
 Μέχρι το τέλος της χρονιάς πρέπει να φτάσουν κάπου οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά λέει ότι «αυτά τα εδάφη είναι δικά μας και θα τα διοικούμε εξ ολοκλήρου όλα», τότε αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει.



Νεώτερη δήλωση του σουλτάνου Ερντογάν, στο συμπόσιο στην Κωνσταντινούπολη στην οποία αναφέρει ότι ο στρατός της χώρας εισήλθε στη Συρία για να τερματίσει το καθεστώς Άσαντ φιλοξενεί αυτή την ώρα το Russian Today.




Όπως δεν αξίωνε και στην Κύπρο που στρογγυλοκάθισε πάνω από 40 χρόνια με την συναίνεση Ελλαδιτών προδοτών, αφού για αυτούς διαχρονικά η Κύπρος κείται μακράν . Και εκεί μπήκε ο σουλτάνος για να προστατεύσει τους τουρκοκύπριους. 




Αν η είδηση της εγκατάστασης Αιγυπτιακών αεροσκαφών στη Συρία είναι αληθής τότε πλησιάζει ίσως η ώρα να δούμε μία «ειρωνική» επανάληψη της Ιστορίας μετά από 100+ χρόνια...




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...