Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Εσύ ακόμη είσαι ΕΔΩ; Τα τρίγωνα δεν είναι μόνο για τα…. κάλαντα.



Δεν έχεις καταλάβει πως ο οικονομικός Αρμαγεδδών δεν ήρθε ακόμη .Είναι στον… δρόμο.
Μετά τους Κύπριους, Βούλγαρους και Ρουμάνους δικηγόρους καταφθάνουν πλέον και οι Άγγλοι λογιστές και δικηγόροι σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις ανακαλύπτουν στην Αγγλία του Βrexit τον νέο φορολογικό παράδεισο! Η αποστολή δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι γίνεται με “εντολή” της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι η οποία είναι αποφασισμένη να μετατρέψει την Αγγλία σε παράδεισο των επενδυτών από ολόκληρο τον πλανήτη και κυρίως όσων τρομάξει ο Τραμπ και εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ. Οι Άγγλοι όμως κάθε άλλο παρά σνομπάρουν το χρήμα των ταλαντούχων Ελλήνων επιχειρηματιών! Οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες εγκαταλείπουν τρέχοντας την Κολομβία των Βαλκανίων αλλάζοντας έδρα στις επιχειρήσεις τους. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παίρνουν ακόμη και διαζύγια ώστε να αποδράσουν από το φορολογικό-ασφαλιστικό τσουνάμι των κρατιστών της εξουσίας. Οχι, δεν υπάρχει ηλικία εκείνων που δραπετεύουν. Φεύγουν όσοι μπορούν είτε είναι 20άρηδες, είτε 50άρηδες, είτε 70άρδες! Φεύγουν κι αφήνουν πίσω τους το Φορολογικό Γκουαντάναμο αποφασισμένοι να έρχονται μόνο για διακοπές κι αυτό αν τους κάνει κέφι.
Αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας δεν έχει προηγούμενο. Καταδεικνύει επίσης την ασχετοσύνη των κυβερνώντων οι οποίοι έκαναν Νόμο του κράτους το Ασφαλιστικό-λεηλασία του Κατρούγκαλου και της Εφης. Τουλάχιστο 3.000 Κύπριοι και Βούλγαροι δικηγόροι και λογιστές πηγαινοέρχονται στην Αθήνα ενώ ένας εξίσου εντυπωσιακός αριθμός έχει καταλύσει σε μεγάλες πολλές της Ελλάδας. Σ΄αυτούς έχουν προστεθεί πλέον και Άγγλοι δικηγόροι και λογιστές οι οποίοι παρουσιάζουν στους Έλληνες ενδιαφερόμενους τα πλεονεκτήματα του brexit αλλά και το να έχεις εταιρία με έδρα την Αγγλία είτε πρόκειται για κανονική είτε για offshore με έδρα κυρίως τα νησιά Jersey.
Τα ραντεβού που κάνουν με Έλληνες δικηγόρους, ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, γιατρούς και κάθε είδους ελεύθερους επαγγελματίες δεν τους αφήνουν χρόνο ούτε να αποτελειώσουν τον καφέ τους.
-Συναντούμε καθημερινά εκατοντάδες συναδέλφους αλλά και ιδιοκτήτες μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων οι οποίοι ανοίγουν εταιρίες στην Κύπρο ή ζητούν πληροφορίες για το πως μπορούν να το κάνουν. Το ίδιο και οι συνάδελφοί μας λογιστές και δικηγόροι από την Βουλγαρία. Εκείνοι συναντούν Έλληνες επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες που εγκαταλείπουν την Ελλάδα με τις οικογένειές τους. Οι πιο πολλοί επιλέγουν να γίνουν και φορολογούμενοι πολίτες Κύπρου ή Βουλγαρίας. Τουλάχιστο 4.000 Έλληνες έχουν μετοικήσει στην Κύπρο τα τελευταία 3 χρόνια και ο αριθμός αυξάνεται ραγδαία.
Η νήσος Jersey, που ανήκει μεν στη βρετανική επικράτεια, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί τον 7ο πιο σημαντικό φορολογικό παράδεισο στον κόσμο, και αγαπημένο προορισμό κεφαλαίων Ελλήνων που θέλουν να αποφύγουν να πληρώσουν φόρους. Είναι ένα νησί στο στενό της Μάγχης, κοντά στις ακτές της Νορμανδίας, που αποτελεί μέρος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας. Είναι ανεξάρτητο διοικητικά, δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει 98.000 κατοίκους. Αυτό το μικρό νησάκι με έκταση όσο η Κάλυμνος θεωρείται ο έβδομος μεγαλύτερος φορολογικός παράδεισος στον κόσμο, καθώς φιλοξενεί περισσότερα από 266 δισεκατομμύρια ευρώ! 
Στις μαρμάρινες πλάκες της εισόδου αστράφτουν περίπου πενήντα πινακίδες με χρυσά γράμματα, αποκαλύπτοντάς μας την ταυτότητα των ενοίκων: λογιστικά γραφεία, ανταλλακτήρια συναλλάγματος, δικηγόροι-σύμβουλοι επιχειρήσεων, διαχειριστές εταιρειών φαντασμάτων… Ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο του Σεντ-Ελιέ, της πρωτεύουσας του Τζέρσεϊ, έχει πλήρως καταληφθεί από τα γρανάζια του μηχανισμού της φοροδιαφυγής.
Από τους 86.000 κατοίκους του μικρού αγγλονορμανδικού νησιού, περισσότεροι από 12.000 (το ένα τέταρτο του ενεργού πληθυσμού) εργάζονται αποκλειστικά στον χρηματοοικονομικό τομέα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...