Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Κάποιων τα προσωπικά δεδομένα είναι ποιο προσωπικά από των υπολοίπων .



Να μην υποβάλλουν ηλεκτρονικές δηλώσεις πόθεν έσχες ζητούν πέντε δικαστικές Ενώσεις με προσφυγή τους στο ΣτΕ.

Oι Ενώσεις ζητούν το «πάγωμα» μέχρι την δημοσίευση από το ΣτΕ της απόφασης επί της κύριας προσφυγής που έχουν καταθέσει.

Οι πέντε Ενώσεις αντιδρούν στην ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων περιουσιακών καταστάσεων υποστηρίζοντας ότι η διαβίβαση των στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης τους θα γίνει σε μία επιτροπή η οποία έχει συγκροτηθεί με τρόπο αντισυνταγματικό.

Ακόμη τονίζουν ότι η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες δεν διασφαλίζει τον κίνδυνο διαρροής και δημοσιοποίησης των προσωπικών δεδομένων τους.

Στην προσφυγή τους οι δικαστικές Ενώσεις σημειώνουν ακόμη ότι η υπουργική απόφαση που προσέβαλαν είναι αντίθετη με την αρχή της ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών στην αρχή της ισότητας και στην αρχή της αναλογικότητας...

Το ζουμί είναι οι διαιτησίες. Εκεί υπάρχει μεγάλο φαγοπότι και το πόθεν αισχες θα έβγαζε λαγούς.

Ένας πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, δύο συνταξιούχοι δικαστές του Αρείου Πάγου και μία ...«τυχερή» γραμματέας θα εισπράξουν από το ελληνικό δημόσιο και ένα ιδιώτη το ποσό των 145.000 ευρώ συν ΦΠΑ, ως αμοιβή για την σύνθεση του τριμελούς διαιτητικού δικαστηρίου που ανέλαβε να εκδικάσει μία τυπική «διαφωνία» μεταξύ της πολιτείας και της Ολυμπίας Οδού. Πρόκειται για μία κανονική μηχανή κοπής χρήματος αν αναλογιστούμε ότι οι διαφωνίες, οι οποίες φτάνουν τα τελευταία χρόνια σε διαιτησίες μεταξύ δημοσίου και τεχνικών εταιρειών είναι αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Μόνο στην περίπτωση του μετρό Θεσσαλονίκης, οι πάνω από 100 διαιτησίες συνολικής αξίας άνω των 600 εκ. ευρώ πακεταρίστηκαν και έδωσαν «δουλειά» σε επιφανείς δικαστές και πρώην πρωθυπουργούς όπως ο κ. Παναγιώτης Πικραμένος ενώ επικεφαλής όλων των διαιτησιών ορίστηκε από την πλευρά των εργολάβων ο νομικός και πρώην υφυπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνος Ρόβλιας.
Στην περίπτωση μάλιστα του μετρό της Θεσσαλονίκης, αλλά αντίστοιχα και στους οδικούς άξονες που συμμετέχουν και αλλοδαπές εταιρείες, οι διαιτητές αλλά και η ανάδοχος κοινοπραξία πέτυχαν παρά τις αντιρρήσεις της Αττικό Μετρό να «βαπτίσουν» διεθνείς τις διαιτησίες με το επιχείρημα ότι στην κοινοπραξία εκτός από την ΑΕΓΕΚ συμμετείχαν και Ιταλικές εταιρείες. Αυτομάτως με την παραδοχή αυτή, το κασέ των διαιτησιών εκτινάχθηκε στα ύψη με τους διαιτητές και επιδιαιτητές να λαμβάνουν ιδιαίτερα υψηλές αμοιβές λόγω του διεθνούς χαρακτήρα των διαιτητικών δικαστηρίων.
Στην περίπτωση του αυτοκινητόδρομου της Κορίνθου-Πατρών το δημόσιο βρέθηκε υπόλογο με μία αποζημίωση 10,1 εκ. ευρώ για γεγονότα καθυστέρησης του έργου κατά την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2013. Ένα μήνα μετά το αίτημα του Παραχωρησιούχου για καταβολή της αποζημίωσης στον κατασκευή λόγω αναστολής εργασιών, οι εργολάβοι παρέπεμψαν την υπόθεση στη διαιτησία, ζητώντας την έκδοση απόφασης με την οποία να υποχρεώνει το δημόσιο στην εξόφληση του επίμαχου ποσού. Οι υπηρεσίες του υπουργείου κατέφυγαν στο νομικό συμβούλιο του κράτους, το οποίο διόρισε τα μέλη της τριμελούς επιτροπής που συνθέτουν ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Αθανάσιος Κουτρουμάνος ως Επιδιαιτητής, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης Σημίτη κ. Μιχάλης Σταθόπουλος ως διαιτητής και ο πρώην Αεροπαγίτης κ. Παναγιώτης Ρουμπής επίσης ως διαιτητής. Η κυρία Μαρίνα Χατζυκυριάκου ορίστηκε γραμματέας. Με βάση μάλιστα το πρακτικό του διαιτητικού δικαστηρίου καθορίστηκαν οι αμοιβές της διαιτησίας καθώς και η προθεσμία καταβολής τους που ήταν η 16η Φεβρουαρίου 2016. Οι αμοιβές είναι ομολογουμένως εντυπωσιακές καθώς για τον Επιδιαιτητή καθορίστηκαν σε 50.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, και για τους δύο διαιτητές από 40.000 ευρώ στον καθένα. Έκπληξη αποτελεί η αμοιβή της γραμματέως η οποία ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ! Στην απόφαση μάλιστα του κ. Σπίρτζη αναφέρεται ότι το κόστος της διαιτησίας και οι αμοιβές των διαιτητών, καθορίζονται από την διαιτητική απόφαση με βάση το ελάχιστο όριο του πινακίου αμοιβών του διεθνούς εμπορικού επιμελητηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ διετίας έγινε προσπάθεια από την διοίκηση της Αττικό Μετρό με την συνεργασία και την σύμφωνη γνώμη της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας να «κουρευτούν» οι αμοιβές των διαιτητών και να μπει ένα πλαφόν. Ωστόσο μολονότι υπήρξε σχετική τροπολογία που έφτασε στη βουλή «πνίγηκε» κατόπιν ισχυρών πιέσεων.

1 σχόλιο:

kimon είπε...

Φιλε μου ματαιοπονείς με τους κατήδες...στο ασπόνδυλο προτεκτοράτο ουδέποτε υπήρξε και ουδέποτε αποδόθηκε απρόσωπη δικαιοσύνη,ενώ επιπρόσθετα είναι πανάκριβη στην δήθεν απόδοσή της.
Λειτουργεί ανεξάρτητα πολιτικής κατάστασης...μόνο ένας ανεξάρτητος πολιτικός ηγέτης με χοντρα καρύδια θα μπορούσε να τους κόψει τη μάσα,απόδειξη οτι δεν θέλουν ηλεκτρονικό έλεγχο.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...