Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Nομίζει η ΝΑΖΙΣΤΡΙΑ, ότι αποτίνετε στον… Τσίπρα.Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν με νέες δηλώσεις της φαίνεται πώς ξεπερνάει τα εσκαμμένα. Κατά το κοινός λεγόμενο το... τερμάτισε. Ζήτησε από νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του όσον αφορά στο ΝΑΤΟ και του είπε με θράσος ότι δεν μπορεί να το βλέπει ως επιχείρηση. Νομίζοντας δε, πώς έχει απέναντι της Ελλάδα και πώς μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στον οποιονδήποτε κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να μην πλησιάζει και πολύ το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η ανησυχία στο Βερολίνο μήπως και τα βρουν ΗΠΑ και Ρωσία είναι μεγάλη γιατί απλά η Γερμανία έχει διαλυμένο στρατό και θέλει να κάνει... κηδείες με ξένα κόλλυβα. Χωρίς το ΝΑΤΟ η Ευρώπη είναι ένα τίποτα και το ΝΑΤΟ είναι οι ΗΠΑ και η Βρετανία που αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χρειάζεται να ξεκαθαρίσει τις απόψεις του για τη Ρωσία και να καταλάβει ότι πρέπει να συμπεριφερθεί απέναντι στο ΝΑΤΟ σαν αυτό να είναι μια συμμαχία κοινών αξιών και όχι μια επιχείρηση», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας.
«Αυτό που ελπίζω να του πουν οι σύμβουλοί του και αυτό που χρειάζεται να μάθει είναι ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι απλώς μια επιχείρηση. Δεν είναι μια εταιρεία», συμπλήρωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε εκπομπή του καναλιού ZDF για να καταλήξει: «Δεν ξέρω ποια είναι η αποτίμησή του για το ΝΑΤΟ»
Κατά την προεκλογική του εκστρατεία, ο Τραμπ είχε απειλήσει να εγκαταλείψει τους συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη αν δεν ξοδεύουν αρκετά για την άμυνα του οργανισμού.
«Δεν μπορείς να λες ότι ''το παρελθόν δεν μετράει, οι αξίες που μοιραζόμαστε δεν μετρούν'' αλλά να προσπαθείς να βγάλεις όσα πιο πολλά χρήματα μπορείς από αυτό (το ΝΑΤΟ) και να (αναρωτιέσαι) αν μπορείς να βγάλεις μια συμφέρουσα (χρηματική) συμφωνία από αυτό», συνέχισε το παραλήρημα της η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας και συμβούλεψε τον Τραμπ να μην πλησιάσει πολύ τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι το ΝΑΤΟ έχει σταθεί στο πλευρό των ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
«Ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να δηλώσει καθαρά σε ποια πλευρά ανήκει. Αν βρίσκεται στην πλευρά του νόμου, της ειρήνης και της δημοκρατίας, ή αν δεν ενδιαφέρεται για όλα αυτά και ψάχνει αντίθετα για ένα φιλαράκι (στον Πούτιν)», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν λες και διατάζει κανέναν Γερμανό αξιωματικό.
Θα πρέπει να αντιληφθεί η ίδια, αλλά και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πώς μαζί με την Χίλαρι Κλίντον ηττήθηκαν και τα σχέδια του Βερολίνου για δυναμική εξωτερική πολιτική με το ΝΑΤΟ μπροστά και τις ίδιες να κουνάνε το δάχτυλο. Δυστυχώς για τους Γερμανούς το νόμισμα έχει και δεύτερη όψη. Και ακόμη δεν την έχουν δει... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...