Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Η λογική του μέλλοντος Αλέξη είναι η τρέλα.Η κρίση ήρθε δύο ημέρες μετά την αναχώρηση Μ.Ομπάμα, ο οποίος έδωσε συμβουλή στον Τσίπρα "Να μην εξωθούνται τα πράγματα σε κρίση και να υποχωρεί η Ελλάδα σε ήσσονος σημασίας ζητήματα, προκειμένου  να μην υπάρχει κλιμάκωση που δεν θα συνέφερε την Ελλάδα στην σημερινή αρνητική συγκυρία."

Τώρα, πόσο ήσσονος σημασίας μπορεί να είναι ο χαρακτηρισμός του Φαρμακονησίου ως μη προσδιορισμένης κυριαρχίας περιοχής και σίγουρα όχι ελληνικής, είναι ένα άλλο ζήτημα. ως "ήσσονος σημασίας" είναι ένα άλλο ζήτημα.

Στις 08:45 οι ελληνικές Αρχές εξέδωσαν την ΝΟΤΑΜ Α2568/16 με την οποία ανήγγειλαν την έναρξη επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης στην συγκεκριμένη περιοχή μετά από μήνυμα ότι υπήρχε βάρκα σε κίνδυνο.

«Για το ενδεχόμενο να προκύψουν κίνδυνοι για την εναέρια κυκλοφορία, καλούνται όλα τα ιδιωτικά εναέρια μέσα να αποκαταστήσουν επαφή με το Κέντρο Συντονισμού του Πειραιά (PIRAEUS JRCC) πριν εισέλθουν στην περιοχή που περιλαμβάνεται στο FIR Αθηνών» ανέφερε η ελληνική ΝΟΤΑΜ και εστάλη στην περιοχή ελικόπτερο SAR, ενώ δόθηκε διαταγή σε ένα ζεύγος μαχητικών F-16 από την 110 ΠΜ και σε ένα ακόμα ζεύγος στην Σκύρο να είναι έτοιμο για απογείωση σε περίπτωση που εμφανιζόντουσαν τουρκικά μαχητικά.

Λίγο αργότερα, στις 09:35, έγινε το αναμενόμενο, έσπευσε η Τουρκία να αμφισβητήσει την αρμοδιότητα της Ελλάδας να κάνει την Έρευνα και Διάσωση στην συγκεκριμένη περιοχή, η οποία εμπίπτει στο FIR Αθηνών και στα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων, δηλώνοντας ότι ούτε το νησί είναι σε ελληνική κυριαρχία, ούτε ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού που τέμνει στα δύο το Αιγαίο, έχει η Ελλάδα αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης.

Με την ΝΟΤΑΜ Α5190/16 η Τουρκία δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τον καθορισμό της περιοχής Έρευνας και Διάσωσης με αναφορά στο FIR Αθηνών. Επισημαίνεται επίσης ότι η συγκεκριμένη περιοχή στην οποία αναφέρεται η ελληνική ΝΟΤΑΜ, εμπίπτει στην Τουρκική περιοχή ευθύνης για Έρευνα και Διάσωση (SRR),όπως έχει καθοριστεί και καταγραφεί στο εγχειρίδιο του ΙΜΟ.

Συνεπώς καταλήγει η τουρκική ΝΟΤΑΜ όλες οι προσπάθειες και δραστηριότητες για Ερεύνα και Διάσωση που εμπίπτουν στην τουρκική SΑR θα πρέπει να συντονίζονται από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές.

Τι απάντησε ο Ρ.Τ.Ερντογάν στον Τσιπρα σε τηλεφωνική επαφή που είχαν ; Ότι "Θα δει τι έγινε" και ότι "Πρέπει να επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση και όλα να λυθούν με διαπραγματεύσεις".

Δηλαδή θα πρέπει να διαπραγματευθούμε το αν το Φαρμακονήσι είναι ελληνικό...

Το ζήτημα είναι ότι ο Μ.Ομπάμα δεν χρειάστηκε να πιέσει πολύ: Ο Α.Τσίπρας έχει ως βασική στρατηγική του το "Να έχουμε την Άγκυρα από κοντά"...

Εδώ όμως πλέον έχουμε αρχίσει να αντιδρούν τα ελληνικά Επιτελεία: "Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Πολλές φορές έχουμε το στρατηγικό πλεονέκτημα και μπορούμε να τους δώσουμε μια καλή απάντηση, αλλά όλο οι διαταγές που παίρνουμε είναι "Αποχώρηση από την περιοχή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...