Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Άντε ρε βλάκες Τουρκαλάδες. Τα πρωτεία στους πυραύλους τα έχουμε εμείς.



Μόνο στην βουλή είναι τριακόσιοι μεγάλου βεληνεκούς. Σε όλη την Ελλάδα είναι πάνω από δέκα χιλιάδες. Για να μην πούμε για τα πυρηνικά βλήματα της Νουδούλας που τα ζηλεύει και ο… Τράμπ.   
Στα πρότυπα της Βόρειας Κορέας, η τουρκική κυβέρνηση εξαπέλυσε τον πύραυλο Bora ο οποίος διαθέτει βεληνεκές 280 χιλιομέτρων και όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα πλοήγησης και αυτοματισμού.
Την αποκάλυψη έκανε θριαμβολογώντας ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ, μιλώντας στο τουρκικό φιλο-κυβερνητικό κανάλι AHaber.
Όπως είπε η δοκιμή στέφτηκε με επιτυχία: Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη Σινώπη και έπεσε στη Μαύρη Θάλασσα.
«Η εκτόξευση του πυραύλου Bora, εμβέλειας 280 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκε στη Σινώπη. Αυτήν την στιγμή πρόκειται να πετύχει τον στόχο του, στη Μαύρη Θάλασσα. Η Τουρκία φτιάχνει πλέον τους δικούς της πυραύλους.
Υπενθυμίζεται  πως η Τουρκία στην απόσταση των 300 χλμ. διαθέτει ήδη τον J-600T Yıldırım II οπότε δεν υπάρχει ανάγκη για ανάπτυξη νέου πυραύλου στην ίδια εμβέλεια. Επομένως το μόνο σίγουρο είναι να δοκιμάστηκε ο πύραυλος Bora των 1000 χλμ. (όπως είναι ο στόχος της ανάπτυξης) αλλά σε μικρότερη εμβέλεια  των 280 χλμ.
Σύστημα πυραύλων εδάφους-εδάφους μεγάλου βεληνεκούς  αναπτύσσει η υπό κρατικό έλεγχο τουρκική εταιρεία Roketsan, όπως ανέφερε η τουρκική γραμματεία Αμυντικών Βιομηχανιών (SSM).
 Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος «Bora», όπως λέγεται, προχωρά κανονικά και τελικός του στόχος είναι να κατασκευαστούν πύραυλοι με βεληνεκές 1.000 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, με αυτή την εμβέλεια στο στόχαστρο των τουρκικών πυραύλων μπαίνουν πολλές πρωτεύουσες ξένων χωρών, όπως η Δαμασκός, η Βαγδάτη, η Τεχεράνη, το Τελ Αβίβ, το Κάιρο, το Βελιγράδι, η Αθήνα, το Κίεβο και η Βουδαπέστη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...