Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Oι τοκογλύφοι εβαλαν ένα αποτυχημένο τσογλάνι στο τιμόνι του ΤΧΣ



Τον Martin Czurda, έναν Αυστριακό τεχνοκράτη με ειδίκευση στις τράπεζες... προς πτώχευση, επέλεξαν για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας οι «τραπεζικοί θεσμοί» εσωτερικού (ο πρόεδρος της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας) και εξωτερικού (ο Μ. Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας).

Έπειτα από πολύμηνη διαδικασία, οι «φωστήρες των τραπεζών» αποφάσισαν να τοποθετήσουν στο τιμόνι του ΤΧΣ τον πρώην πρόεδρο της αυστριακής Anadi Bank (πρώην Hypo Alpe-Adria Bank), μιας τράπεζας η οποία κατέληξε να έχει χρηματιστηριακή αξία ενός ευρώ! Μήπως αυτό θεωρήθηκε προσόν και ο κ. Czurda τοποθετήθηκε στην ηγεσία του ΤΧΣ για να «τακτοποιήσει» ανάλογα και τις δικές μας τράπεζες; Θυμίζουμε ότι η Hypo Alpe-Adria Bank κρατικοποιήθηκε από την αυστριακή κυβέρνηση για να αποτραπεί η κατάρρευσή της. Χρέη ύψους 13 δισ. και 19 δισ. ευρώ θεωρήθηκαν ανεξόφλητα και τα «ανέλαβαν» οι Αυστριακοί φορολογούμενοι.

Τυπικά, τον Martin Czurda επέλεξε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μεταξύ τριών υποψηφίων που του είχε προτείνει η λεγόμενη «επιτροπή επιλογών» («selection panel»). Διετέλεσε και διευθύνων σύμβουλος της Amsterdam Trade Bank N.V., ενώ υπήρξε διευθυντής Διεθνών Αγορών της Raiffeisen Zentralbank AG Wien της Αυστρίας, αλλά και διευθυντής της SREI Infrastructure Finance Limited. Επίσης, έχει εργαστεί ως μέλος του εποπτικού συμβουλίου στην Pfandbriefbank (Österreich) AG, αλλά και ως μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Hypo-Wohnbaubank AG.

Η θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ ήταν κενή από τον περασμένο Ιούλιο. Μετά την παραίτηση του Α. Ξενόφου, η Επιτροπή Επιλογής «έτρεξε» νέα διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του CEO του ΤΧΣ, βάσει της οποίας ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε από τη shortlist τον Β. Κατσικιώτη, τον οποίο διόρισε νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

Ο κ. Κατσικιώτης παραιτήθηκε, χωρίς στην πραγματικότητα να αναλάβει ποτέ καθήκοντα, ενώ και ο επιλαχών Κωσταντίνος Μιχαηλίδης αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση. Ακολούθησε νέα εκδήλωση ενδιαφέροντος, που απέβη άκαρπη, για να φθάσουμε στον επικείμενο διορισμό του κ. Czurda ύστερα από νέα διαδικασία.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι "κατάλληλοι" άνθρωποι στις "κατάλληλες" θέσεις...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...