Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Γαλλία. Επιστροφή στον δεξιό βόθροΟ νέος ....κεντρώος πρόεδρος της Γαλλίας, διόρισε σήμερα στη θέση του πρωθυπουργού τον δεξιό Εντουάρντ Φιλίπ, δεξί χέρι του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, με τον οποίο ο ΜΑΚΡΟΝ έκανε βουβή προεκλογική συμμαχία..

Ποιος είναι ο ΑΛΕΝ ΖΙΠΕ “μέντορας”  του  νέου πρωθυπουργού;  

Από όπου και να τον πιάσεις βρωμάει.

Το 1995, ως αντιδήμαρχος του Παρισιού υπό τον Ζακ Σιράκ, ο Ζιπέ εγκρίνει την εκμίσθωση πολυτελούς διαμερίσματος, ιδιοκτησίας του δήμου, στην αριστοκρατική οδό Ζακόμπ του Σεν Ζερμέν ντε Πρε, στον γιο του Λοράν, έναντι εξευτελιστικού ενοικίου. Εξάλλου, οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Canard Enchaine δείχνουν ότι ο Ζιπέ –όπως και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του γκολικού κόμματος– απολαμβάνει ανάλογης προνομιακής μεταχείρισης. Το ενοίκιο του –ιδιοκτησίας του δήμου– διαμερίσματος του Ζιπέ στην ίδια οδό, με εμβαδόν 189 τ.μ., του κοστίζει λιγότερο από 2.000 ευρώ τον μήνα.
Η υπόθεση αυτή, εκείνη της απόδοσης μισθών για πλασματικές θέσεις εργασίας στον δήμο και ακόμη μία, για παράνομη χρηματοδότηση του RPR, τον οδηγούν στο εδώλιο.  
Το δικαστήριο του Παρισιού, του επέβαλε ποινή δεκαοκτάμηνης φυλάκισης με αναστολή και πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για κατάχρηση δημόσιου χρήματος.
H καταδίκη του κ. Ζιπέ αφορά και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη δημιουργία εικονικών θέσεων εργασίας στο δημαρχείο του Παρισιού στις αρχές τις δεκαετίας του '90 για την καταβολή μισθών στο προσωπικό του κόμματος του κ. Σιράκ, που τότε ονομαζόταν RPR. Την εν λόγω περίοδο ο κ. Ζιπέ, που υπήρξε πρωθυπουργός της Γαλλίας από το 1995 μέχρι το 1997, διατελούσε χρέη οικονομικού διευθυντή του δήμου και γενικού γραμματέα του RPR. Θυμίζετε, ότι ο Σιράκ διετέλεσε δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας από το 1977 μέχρι το 1995.
Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Αλέν Ζιπέ εμπλέκεται και σε σκάνδαλο παράνομης χρηματοδότησης του κόμματος. Στη δίκη, μαζί με τον Ζιπέ κατηγορούνται και 26 αξιωματούχοι του κόμματος και επιχειρηματίες.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, χρήματα από τα ταμεία του Δήμου του Παρισιού χρησιμοποιήθηκαν για αμοιβές μελών του γκολικού κόμματος. Την εποχή του σκανδάλου, δήμαρχος του Παρισιού ήταν ο Ζακ Σιράκ, ο οποίος κατείχε το αξίωμα για 18 χρόνια μέχρι το 1995 οπότε και εξελέγη Πρόεδρος τη Δημοκρατίας, ενώ ο Αλέν Ζιπέ, από το 1988 έως το 1995 ήταν αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τα οικονομικά αλλά και γραμματέας του κόμματος. Και ο μεν Σιράκ, ως πρόεδρος της χώρας δεν διώκεται, ο πρώην πρωθυπουργός όμως βρέθηκε σε δεινή θέση. Πολλώ μάλλον που μεταξύ των κατηγοριών, οι οποίες τον βάρυναν, είναι και ότι ιδιωτικές εταιρείες κατέβαλαν μισθούς σε μέλη του γκολικού κόμματος που εργάζονταν στον Δήμο του Παρισιού.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...