Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Έβαλαν μια …θεά, στον Λευκό Οίκο.





Μπορεί τελικά να μην εκλέχθηκε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, από τις αμερικανικές εκλογές όμως βγήκε η πρώτη αλλοδαπή Πρώτη Κυρία.
Το 48χρονο μοντέλο από τη Σλοβενία, Μελάνια Κναβς, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, είναι η σύζυγος του Τραμπ από το 2005 και είναι η μητέρα του μικρότερου παιδιού του, του 9χρονου Μπάρον Ουίλιαμ Τραμπ.
Η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια είναι Σλοβένα, έχοντας γεννηθεί και ζήσει για πολλά χρόνια στην ευρωπαϊκή χώρα, πολιτογραφήθηκε όμως Αμερικανίδα το 2006. Είναι η πρώτη σύζυγος προέδρου των ΗΠΑ που δεν έχει γεννηθεί και ζήσει στη χώρα.
Η Μελάνια γεννήθηκε 1970 στην τότε Γιουγκοσλαβία.
Αν ο Ντόναλντ ήταν ένας ταραχοποιός στα νιάτα του, τότε η Μελάνια ήταν το ακριβώς αντίθετο, μία συνεσταλμένη και διακριτική παρουσία.
«Μιλούσε πάντα γλυκά και δεν χρησιμοποιούσε ποτέ άσχημε λέξεις και βρισιές» λέει η Jelancic συμμαθήτρια και γειτόνισσα.. «Στους μικρούς καυγάδες, η Μελάνια ήταν αυτή που έβρισκε πάντα συμβιβαστικές λύσεις και ένωνε την παρέα».
Ο φωτογράφος που ανακάλυψε την Μελάνια
Το 1987, ο φωτογράφος Stane Jerko είδε τη Μελάνια, μαθήτρια γυμνασίου τότε, να περιμένει μία φίλη της μετά από μία επίδειξη μόδας.
«Ήταν ντροπαλή αλλά μάθαινε γρήγορα». Αυτό θυμάται ο Jerko από την πρώτη φωτογράφιση της Μελάνια. «Την δεύτερη φορά όμως ήταν καλή σαν μοντέλο»
Παρότι έχουν να μιλήσουν δεκαετίες ο Jerko παρακολουθεί από μακριά τη καριέρα της Μελάνια. Πιστεύει ότι θα είναι μία υπέροχη πρώτη κυρία κι ότι θα μπορούσαν να την χρησιμοποιήσουν περισσότερο στην καμπάνια του Τραμπ. Οι συμπατριώτες της είναι περήφανοι για την Μελένια, που είναι μόλις η δεύτερη πρώτη κυρία των ηνωμένων Πολιτειών, που δεν γεννήθηκε στην Αμερική.
Τη δεκαετία του ’90 η Μελάνια εγκατέλειψε τη Σλοβενία για ένα καλύτερο μέλλον στις πασαρέλες του Μιλάνο. Το 1989, δύο χρόνια αφού η Μελάνια μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες γνώρισε τον Τραμπ σε ένα πάρτι στην Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...